PRESUDA STAKLORESCU: Gavranoviću 30 godina za ubistvo prijatelja pekara

J. D. LJ.

30. 07. 2020. u 10:24

ПРЕСУДА СТАКЛОРЕСЦУ: Гаврановићу 30 година за убиство пријатеља пекара

Ubica Filip Gavranović,Uviđaj posle ubistva,foto Z.Jovanović

U VIŠEM sudu u Beogradu na 30 godina zatvora osuđen je staklorezac Filip Gavranović zbog teškog ubistva iz koristoljublja svog komšije iz Resavske, pekara Nikole Ostojića.

I ovog puta na opšte zaprepašćenje javnosti, predsedavajući sudija Ksenija Marić nije dozvolila medijima da uđu u sudnicu s obrazloženjem da je sve to zbog korone. Novinari su insistirali da zakon nalaže da javnost mora da prisustvuje suđenjima, a pre svega izricanju presude, kako bi adekvatno o svemu naročito o obrazloženju donete sudske doluke, bili obavešteni građani. Međutim, sudija je bila isključiva u svojoj odluci da zabrani ulazak u sudnicu 27 beogradske Palate pravde, što je naloženo i sudskom obezbeđenju. Neki od pripadnika obezbeđenja su bili vrlo neljubazni prema prisutnim novinarima.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u novembru 2017. godine, a telo ubijenog pronađeno je nekoliko dana nakon zločina pokriveno tepihom i folijom u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji.

Staklorezac je, inače, svojevremeno priznao delo, ali je tvrdio da prijatelja nije ubio iz koristoljublja, već zato što ga je ovaj vređao i ismevao, a sve je kulminiralo i njihovim pijanstvom koje je dovelo do tuče i tragedije.

Žrtva Nikola Ostojić - Uviđaj posle ubistva / Foto Z. Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Šahbaz

30.07.2020. 12:37

Konačno realna kazna. Ubijenog neće vratiti u život ali će barem nekada neko staviti prst na čelo kada bude razmišljao o ubistvu. Sudiji naklon!

Zlata

30.07.2020. 14:25

Najzad pravedna kazna za ubicu, mada je i 30 godina malo za bilo kakvo ubistvo. Dozivotna bi bila realna kazna. Jedino sto ne bi nikako smelo da se desi da ga puste iz zatvora ranije.iskreno se nadam da ce Sudstvo biti dosledno i nece ga pustiti ni po koju cenu pre isteka kazne.

Dragana

31.07.2020. 14:11

@Mišo Peć - Nijedan od zarvorenika osuđen za ovakvo ubistvo ne sme biti pušten na slobodu zbog "dobrog vladanja".Bravo za sudiju u ovom slučaju.