POJAVILE SE I FOTOGRAFIJE PASOŠA: Kožar i Hadžić putovali pod ovim lažnim imenima

Z. USKOKOVIĆ

28. 07. 2020. u 07:00

TOKOM bekstva i skrivanja, Alan Kožar i Damir Hadžić gotovo su proputovali Evropu.

ПОЈАВИЛЕ СЕ И ФОТОГРАФИЈЕ ПАСОША: Кожар и Хаџић путовали под овим лажним именима

V.N.

Kretali su se s lažnim imenima i falsifikovanim pasošima Slovenije, a prema informacijama iz ovih putnih isprava, poslednji put su bili u turskom letovalištu Antalija. U prvi mah, kada je u četvrtak po podne stigla vest o njihovoj likvidaciji, objavljeno je da su ubijeni u Turskoj, a tek naknadno je saopšteno da je reč o Grčkoj.

Za Hadžićem, koji je koristio ime Martin Pospišek, raspisana je bila crvena poternica Interpola zbog sumnje da je jedan od ubica Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" 1. januara 2018. u centru Beograda. Kožara, koji je koristio identitet Roberta Bitenca, crnogorsko pravosuđe je tražilo preko svetske policijske organizacije zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Slobodana Šaranovića.

Obojica su važila za ljude izuzetno bliske "škaljarskom klanu", s kojim su, kako se sumnjalo, učestvovali u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Za ovu kriminalnu grupu iz Kotora, navodno, organizovali su zločine, ali i ubijali suparnike.

- Sasvim je moguće da je ovu dvojicu ubila ista grupa, koja je počinila i dvostruku livkidaciju u restoranu u Atini, januara ove godine, kada su ubijeni Igor Dedović, jedan od vođa "škaljaraca", i njegova desna ruka Stevan Stamatović - navodi sagovornik "Novosti". - I tada je grčka policija tražila informacije od srpskih kolega, o "biografijama" žrtava, kao i posle ovog zločina.

ISTRAGA

GRČKA policija saslušala je više osoba u okviru istrage likvidacije Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, kao i sada Alana Kožara i Damira Hadžića. Ipak, čini se da se nije mnogo odmaklo u rasvetljavanju četiri brutalne likvidacije.

Prema nezvaničnim informacijama, kretanje Kožara i Hadžića detaljno je praćeno još od Turske. Pojavljuju se sumnje da je neko dojavio adresu i za to uzeo novac. Pominju se pojedinci iz određenih obaveštajnih službi, ali se ne isključuje ni mogućnost da je ovu dvojicu prodao neko od samih "škaljaraca".

Tokom pretresa vile, u kojoj su boravili Kožar i Hadžić na Krfu, pronađeno je oko 11.500 evra, kao i municija za oružje zatečeno pored njih u trenutku ubistva. Neko od komšija ispričao je da su poslednjih dana kod njih dolazili neki ljudi, pa je moguće da se među njima krio i "tiper".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)