DVOSTRUKO UBISTVO I SAMOUBISTVO U SELU DOBRLJIN: Novi detalji - Isplanirali smrt do svakog detalja

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 01. 2024. u 13:13

PROSLAVA Nove godine u Novom Gradu u Republici Srpskoj pala je u drugi plan zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila pretposlednjeg dana 2023. u mestu Dobrljinu, gde su u porodičnoj kući pronađena tela Ljiljane K. i Zorke Z., kao i Željka Z. koji je podlegao povredama u bolnici. Istragom je utvrđeno da je reč o dvostrukom ubistvu i samoubistvu počinjenih vatrenim oružjem i da se radi o članovima jedne porodice - majci, sestri i bratu, koji su zajednički odlučili da prekinu svoje živote!

ДВОСТРУКО УБИСТВО И САМОУБИСТВО У СЕЛУ ДОБРЉИН: Нови детаљи - Испланирали смрт до сваког детаља

Foto: Printskrin

- Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja ih je zadesila u maju 2023. kada je u 34. godini od leukemije preminula ćerka Ljiljane K. - kaže izvor blizak istrazi.

Ono što je šokiralo policiju i tužioce jeste da su dvostruko ubistvo i samoubistvo bili isplanirani do najsitnijih detalja, a porodica je nekoliko dana pre tragedije naručila tri kovčega za sahranu, koji su pronađeni na njihovom imanju.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez, dok su ostala pisma bila namenjena njima bliskim ljudima, a sadržavala su i razna uputstva.

- U pismima su naveli ko i gde treba da ih sahrani. Uz pisma su ostavili bankovne kartice i napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane - otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da su u jednoj koverti ostavili 200 maraka i u pismu naveli da je to novac namenjen za kupovinu cveća koje je potrebno odneti na grob preminule Ljiljanine ćerke, na tačno određen datum. Jedno od pisama namenili su i njenom momku.

- Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako. Napisali su čak da će neposredno pre tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađene flaša i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odeću. Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli - pojašnjava izvor iz istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!