UBIJEN ZBOG SUKOBA UNUTAR ISTE EKIPE? Nova saznanja u istrazi o likvidaciji Milana Jorovića u naselju Altina

E.H.

22. 07. 2023. u 09:17

ISTRAGA ubistva Milana Jorovića (30), 21. juna u zemunskom naselju Altina, koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, došla je do saznanja da je u podzemlju prestonice došlo do izvesnog preokreta. Osumnjičeni da su počinili ovaj zločin, prema operativnim informacijama, pripadaju jednoj od navijačkih frakcija Partizana, bliskoj, navodno, osobama koje se na neki način dovode u vezu sa "škaljarskim klanom".

УБИЈЕН ЗБОГ СУКОБА УНУТАР ИСТЕ ЕКИПЕ? Нова сазнања у истрази о ликвидацији Милана Јоровића у насељу Алтина

Foto: Printskrin

U prvo vreme, nedugo posle likvidacije, postajale su indicije da su smaknuće naručile i odradile ekipe preostale iza kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. To se u istrazi, bar za sada, pokazalo kao pogrešan pravac.

Za Jorovićevo ubistvo uhapšeni su Goran M. (26), kao direktni izvršilac, Darko K. (26), Igor G. (33) i Zoran J. (26). Oni se sumnjiče da su počinili teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu. Od ovih optužbi branili su se ćutanjem i svima je određen jednomesečni pritvor.

Tužilaštvo je do sada ispitalo brojne svedoke, kao i drugove i prijatelje žrtve. Motiv za zločin se traži u njegovoj prošlosti (hapšen zbog trgovine narkoticima), ali i bliskosti sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, koji se i sam, samo ove godine, nekoliko puta našao na meti nepoznatih napadača. Ovaj bivši vođa navijača grobara "Zabranjeni", navodno, blizak je i sa određenim pripadnicima "škaljarskog klana".

Pratili ga

JOROVIĆA su ubice, kako je utvrđeno na osnovu snimaka sa nadzornih kamera, pratile unazad danima. Kobnog popodneva, uz automobil u kojem je bio "prilepio" se motor, kojim je upravljao lažni dostavljač hrane. Kada se mladić parkirao nedaleko od kuće, ubica je zaustavio motor, i sa kacigom na glavi mu se približio i zapucao. Kada je Jorović pao pored auta, prišao mu je i pucao u glavu.

Upravo se iz tog razloga u prvo vreme verovalo da je možda to razlog što je Jorović ubijen. Prema operativnim podacima bezbednosnih službi, međutim, osumnjičeni za likvidaciju u Zemunu pripadaju navijačkoj ekipi, čije su vođe, takođe, na neki način povezane sa "škaljarcima".

 - Sasvim je moguće da je došlo do izvesnog razdora unutar veće grupe - navodi naš izvor blizak istrazi. - Da li je reč o tržištu ili preraspodeli plena i teritorije, sada se utvrđuje. Moguće je i da je neko uzeo nešto što nije platio, pa se i tako sada prebijaju dugovi. Moguće je i da je ovo poslednje ubistvo u Beogradu, koje liči na mafijaške likvidacije, opomena nekom.

Jorović je ubijen po gotovo istom receptu kao i Luka Perenčević na Banjici 9. maja prošle godine. Obojici je presudio egzekutor maskiran u dostavljača hrane.

BONUS VIDEO:

DETE POGINULO U NOVOM SADU: Prvi snimak sa lica mesta - oluja odnela život

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)