NEOBJAŠNJIVA POVEZANOST ŽRTVE I UBICE: Gordana se plašila za život, prijavljivala nasilnika, pa odustajala od postupka

Игор Митић
Igor Mitić

23. 04. 2023. u 15:47

GORDANA D. (56) za čije je ubistvo osumnjičen Saša I.(46), iz leskovačkog sela Jarsenovo, više puta je prijavljivala svog dželata za nasilje u porodici, ali je potom odbijala da učestvuje u daljem toku postupka. Ona je i napuštala nasilnika, pa mu se ponovo vraćala, a više puta ponuđeni smeštaj u Sigurnoj kući nije prihvatala.

НЕОБЈАШЊИВА ПОВЕЗАНОСТ ЖРТВЕ И УБИЦЕ: Гордана се плашила за живот, пријављивала насилника, па одустајала од поступка

foto: I.Mitić

- Nikome nije jasno šta žena iz Beograda, koja tamo ima ćerku i unuke, traži u našem selu i to sa čovekom koji je bio sklon alkoholu i nasilju. Tukli su se i svađali. Onda bi se pomirili, pa ponovo raspravljali. Živeli su od nadničenja i sastavljali kraj sa krajem, ali ona od braka sa njim nije odustajala. Kada neko ne želi pomoć njemu se ne može pomoći – komentarišu meštani Jarsenova.

U ovom selu, u kući prijatelja nevenčanih supružnika Zorana S.(62), u petak uveče Saša je Gordani, kako se sumnja, naneo smrtonosne povrede sa više uboda nožem u leđa. Domaćin je otišao da se istušira kada je, kako se pretpostavlja, došlo do rasprave među supružnicima koja je okončana zločinom. Zoran je bolestan, pa su ga Gordana i Saša često posećivali i pomagali mu u kućnim poslovima.

- Saša je posle zločina oprao ruke, pozvao policiju i otišao pred seosku prodavnicu gde je rekao šta je uradio. On je pokazivao i povrede po rukama koje mu je navodno nanela Gordana. Ko zna šta se tu dešavalo, a Zoran slabije čuje, pa je po izlasku iz kupatila ostao u šoku zbog prizora koji je zatekao – pričaju u Jarsenovu.

U leskovačkom Centru za socijalni rad potvrđuju da je Gordana podnosila više prijava za nasilje u porodici. Strahovala je za svoj život, a po telu je imala masnice i podlive. Socijalni radnici su obavili više terenskih poseta i pokušavali da je nagovore da napusti nasilnika. I formalno je ocenjeno da postoji visok rizik za nasilje, ali je Gordana i pisanom izjavom odbila smeštaj u leskovačkoj Sigurnoj kući.

- Žrtva je imala ćerku, koja živi u Beogradu, i sa njom je obavljeno više telefonskih razgovora kako bi uticala na svoju majku da se skloni od nasilnika što je žrtva, prema našim saznanjima, i učinila. Boravila je u okolini Beograda gde je bila i radno angažovana, a našem stručnom radniku je kazala da se neće vraćati nasilniku, ali mu se, posle izvesnog vremena, ponovo vratila – ističe Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Kako nam je potvrđeno Saša I. je ranije bio u pritvoru zbog različitih krivičnih dela, a imao je i meru obaveznog lečenja.

OBEĆAVAO DA VIŠE NEĆE DA PIJE

Gordana je osumnjičenog za njeno ubistvo poslednji put policiji prijavila prošle godine, ali je i tada odustala od postupka. Ona je tvrdila da su se odnosi poboljšali i da nema potrebe za krivičnim gonjenjem, jer joj je Saša obećao da više neće da pije i da se, u poslednje vreme, lepo ophodi prema njoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu