TRAŽE DOŽIVOTNU ZA BRAĆU: Završne reči na suđenju za ubistvo niškog poslodavca Draška Ranđelovića (46)

J. Ć.

24. 01. 2023. u 22:00

PONOVLjENO suđenje braći Mladenović, Nikoli (43) i Marku (41), koji se terete za teško ubistvo svog poslodavca Draška Ranđelovića (46), završeno je pred Višim sudom danas u Nišu, a tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da se obojica osude na doživotnu robiju.

ТРАЖЕ ДОЖИВОТНУ ЗА БРАЋУ: Завршне речи на суђењу за убиство нишког послодавца Драшка Ранђеловића (46)

Foto J. Ćosin/arhiva

Tužilaštvo smatra da je svim izvedenim dokazima ustanovljeno da su njih dvojica, 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "Min kopeks" u Nišu, sa umišljajem brutalno usmrtili Ranđelovića koji ih je angažovao da adaptiraju prostorije koje je uzeo pod zakup.

To su učinili, tvrdi tužilaštvo, udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

Prvom presudom Višeg suda, Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, dok je Marko oslobođen optužbi za teško ubistvo. Međutim, presuda je ukinuta u drugostepenom postupku u kojem je Apelacioni sud odlučivao po žalbama niškog Višeg javnog tužilaštva i odbrane Nikole Mladenovića, tako da je suđenje obojici ponovljeno.

Više javno tužilaštvo smatra da su obojica braće odgovorna za smrt Ranđelovića.

Izricanju završnih reči prethodio je pregled snimka sa video-kamera u blizini fabrike "Min kopeks", na kojima se vidi kako Marko napušta objekat sa kesom u ruci, kao i da su unutar fabrike bili u radnom odelu, a da su se po izlasku presvukli.

Draško je u firmi "Min kopeks", 8. oktobra 2020, nađen mrtav u lokvi krvi. Nikola se prvo branio ćutanjem, a nakon što su izneti svi dokazi na sudu, odlučio je da se brani i tvrdio je da je "gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao".

- Nikola je u odbrani naveo da ga je Draško prvi napao i udario sekirom, ali to nije dokazano, jer nikakve povrede kod njega nisu ustanovljene. S obzirom na način izvršenja, pri kojem je pokazana svirepost, pobude kojima su se izvršioci rukovodili, kao i činjenica da su otišli u Draškovu porodicu da izjave saučešće, a na dan sahrane nosili crni flor, ali i kovčeg sa posmrtnim ostacima, tražim da se obojica oglase krivim i osude najvišom kaznom, odnosno na doživotnu robiju - rekla je zamenica VJT Jelena Branković.

Izricanje presude biće objavljeno 31. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)