"MISLIO SAM DA JE U PITANJU HLEB" Ispovest Zorana koji je u zamrzivaču u Zemunu pronašao bebu (FOTO/VIDEO)

J. D. LjUTIĆ

20. 01. 2023. u 13:08

NE znam više šta da kažem, šta da radim. Deca su uplašena, a ja sam i dalje u šoku. Ne mogu da verujem da je možda moja sada već bivša supruga Lidija ostavila bebu u zamrzivaču. Toliko sam se potresao da mi nije bilo dobro.

МИСЛИО САМ ДА ЈЕ У ПИТАЊУ ХЛЕБ Исповест Зорана који је у замрзивачу у Земуну пронашао бебу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Skenderija

Ovako za "Novosti" započinje svoju priču Zoran M. (62) iz Šturmove ulice u Zemunu, koji je, čisteći zamrzivač, pronašao telo novorođenčeta zamotano u peškire i kese.

- Zamrzivač je već star i majstor mi je rekao da ga polako praznim kako bi on došao da ga popravi - priča Zoran.

- To sam i radio. Vadio sam hranu koja je bila u njemu, a onda i nešto umotano u kese, na samom dnu zamrzivača. Iskreno, mislio sam da je u pitanju vekna hleba jer je Lidija umela tako da spakuje i ostavi za ne daj Bože pitu ili umotan hleb.

Ni slutio nije da je reč o detetu!

- Kad sam pokidao kese i odmotao neke krpe koje su tu bile, samo što se nisam šlogirao.

Iako još u šoku, odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Do duboko u noć trajao je uviđaj, ispričao sam sve šta se dogodilo, a onda je beba odneta.

N. Skenderija

Policija je iz kuće uzela otiske, kao i ostale moguće tragove, DNK i sve što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju ovog nemilog događaja, ali i u utvrđivanju ko je majka novorođenčeta. Nadležni tužilac naložio je obdukciju deteta kako bi se utvrdio tačan uzrok i vreme smrti novorođenčeta. Na licu mesta, inače, nije utvrđeno da beba ima na sebi vidljive povrede, ali se zasad ne zna koliko je tačno telo deteta bilo u zamrzivaču.

Zoran M. Foto printskrin

Zoran ne krije da je samohrani roditelj četvoro dece koje je dobio u braku sa suprugom Lidijom. Radi kao limar, ali i još neke dodatne poslove kako bi mogao svojoj deci da priušti pristojan život. Najmlađa devojčica ima pet, zatim jedan sin 14, a drugi 23 godine. Imaju i ćerku od 22 godine, koja živi sa dečkom, sprema se za udaju, ali često boravi kod oca kako bi mu pomogla oko kućnih poslova i odgajanja sestre i braće.

- Poslednje dve godine Lidijin i moj brak nije funkcionisao. Počela je da laže i mene i rodbinu, odlazila je od kuće, pa se vraćala, a onda je u maju prošle godine napustila i mene i decu. Ipak, još se nismo zvanično razveli. Lidija je prvo iznajmila u blizini stan i povremeno viđala ovo dvoje najmlađih. Radila je na Kvantašu, onda u nekoj prodavnici. Povremeno je dolazila i u kuću, donosila povrće i voće, stavljala u zamrzivač. Čak je letos spremala ajvar!

Foto: N.Skenderija

Naš sagovornik tvrdi da zamrzivaču, osim njega i Lidije, niko od dece nije imao pristup.

- Ne želim nikoga da optužujem, neću prstom da upirem u Lidiju. Istražni organi će, svakako, na osnovu dokaza i DNK, utvrditi činjenice. Ali, ako je zaista mogla tako nešto da uradi, pitam se onda, sa kakvom sam ja to osobom godinama bio u braku i izrodio četvoro dece? Ne znam ni da li je ova nesrećna beba moja, jer nisam primetio da je Lidija od pre pet godina, kada je rodila našu najmlađu ćerkicu, bila trudna. Pa, čak i da jeste, čak i da je beba tuđa, a ne moja, u pitanju je dete. Ovako nešto ne može da uradi normalna i odgovorna osoba - kaže Zoran.

KOMŠIJE

VEST da je pronađeno telo bebe u starom zamrzivaču užasnula je komšije u Šturmovoj ulici u Zemunu. O Zoranu, koji je u tom kraju starosedelac i živi u roditeljskoj kući izgrađenoj još šezdesetih godina prošlog veka, kažu da je uzoran čovek, brižan i dobar roditelj, odličan otac.

- Lidija je volela da se doteruje, ali i da švrlja. To znaju svi u komšiluku, a Zoran je, kako to biva, poslednji saznao. Na kraju ih je napustila, a Zoran je nikad, otkako je otišla, ne spominje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)