PRETNJA KRIVIČNIM PRIJAVAMA PROTIV VEŠTAKA: Buran nastavak suđenja Daliboru Bogdanoviću i Danielu Janjošu za ubistvo MMA borca

Lj. P.

28. 12. 2022. u 07:11

U NASTAVKU suđenja Daliboru Bogdanoviću Boći (45) i Danielu Janjošu (43), optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) i nedozvoljeno držanje oružja, saslušan je sudski veštak balističke struke.

ПРЕТЊА КРИВИЧНИМ ПРИЈАВАМА ПРОТИВ ВЕШТАКА: Буран наставак суђења Далибору Богдановићу и Даниелу Јањошу за убиство ММА борца

Viši sud u Novom Sadu

Kada su, posle gotovo tročasovnog ispitivanja sudskog veštaka balističke struke Dejana Belića, na red došli stručnjaci za DNK tragove sa Biološkog fakulteta u Beogradu, predloženo je da se oni najpre upoznaju sa sudskim spisima i da se posle toga izjasne ponovo na svoj nalaz i mišljenje u prisustvu stručnog savetnika.

Veštak mikrobiolog, prof. Dr Dušan Keckarević potvrdio je da je potrebno da imaju uvid u spise, posebno izjave svedoka i okrivljenih, a koje bi mogle da rezreše nedoumice.

Protiveći se tom predlogu, advokat Srđan Lješković, jedan od Bogdanovićevih branilaca, izjavio je da smatra da veštaci nemaju potrebe da se upoznaju sa spisima, i da je Više javno tužilaštvo imalo vremena da im ih dostavi.

Foto: N. Karlić/Fejsbuk

Mesto gde je ubijen Uroš Stefanović

- Postoji velika verovatnoća da posle završetka ovog postupka podnesemo krivične prijave protiv veštaka Keckarevića koji su radili DNK tragove - rekao je advokat Lješković. - Bogdanović je teški invalid, deset meseci se nalazi u pritvoru, i sporimo sve DNK nalaze na maskama, rukavicama...

ODBRANA Dalibor Bogdanović Boća i Daniel Janjoš, Foto Privatna arhiva

Povodom njegove izjave, reagovao je sudija Vidoje Mitrić, ističući da tako nešto nikada nije čuo, i opomenuo ga da se više ne obraća veštaku.

I sam reagujući na izjavu advokata da postoji mogućnost, veštak prof. dr Keckarević kazao je da izjavu advokata smatra pretnjom i da je ovaj time pokušao da utiče na ishod eventualnog budućeg veštačenja.

BRANIO SAM SVOJ ŽIVOT

JANjOŠ je juče tvrdio da nijedan metak nije ispalio u Kovačevića, i da 2. septembra prošle godine u Cankarevu 8, gde se dogodila pucnjava, nije došao nikoga da ubije. Istakao je da je branio svoj život, i da on, kao iskusan strelac i reprezentativac u tom sportu, ne bi napravio grešku. Bogdanović je izjavio da je on levoruk i da mu ta ruka nije oduzeta, ali da nema funkcionalnost. Kako je izjavio, puca levom rukom i nije mogao da se okrene u kolima, s obzirom na to da ima protezu na nozi od kuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)