SVAĐE I TUČE BILE SVAKODNEVNE: Majka stradalog mladića pobegla iz "uklete" kuće kad joj je sin krenuo u školu

Z. Rašić

26. 12. 2022. u 07:03

U TOJ kući, kao da je ukleta, nekada je živelo devetoro ljudi, a sada će biti zakatančena! Deda Vladimir bio je devizni penzioner, radio je u Francuskoj.

СВАЂЕ И ТУЧЕ БИЛЕ СВАКОДНЕВНЕ: Мајка страдалог младића побегла из уклете куће кад јој је син кренуо у школу

Foto Z. Rašić

Međutim, godinama su porodični odnosi bili poremećeni. Svi su se međusobno svađali i tukli, ali ih je Živorad sve maltretirao, i ženu, dok je živela sa njima, i svog oca.

Ovako, za "Novosti", priča meštanka planinskog sela Lešja, kod Paraćina, dan nakon što je Živorad Blagojević (55) nožem usmrtio svog naslednika Aleksandra (26). Telo nesrećnog mladića juče je, nakon obdukcije, vraćeno kući i on je sahranjen na seoskom groblju, u prisustvu rodbine i prijatelja.

- Prijave za nasilje u toj kući svi su pisali! Policija je jedno vreme dolazila gotovo svakodnevno, bilo je i udaljavanja iz kuće - kaže komšinica. - Policiju su zvali i deda, i otac i sin! Živorad ih je sve napadao, ali su i oni uzvraćali. Kao malog, otac je Aleksandra toliko jako udario da je dečak glavom tresnuo u zid i od tada je imao epilepsiju. To je strašna priča. Majka je morala da ode iz te kuće da spase živu glavu, jer su je svi tukli, i muž, i svekar! U komšiluku smo slušali i videli te strašne scene. Prosto smo znali da će neka nesreća da se dogodi. Na prvi pogled se videlo da je Živorad imao psihičkih problema, ali sumnjam da se lečio, a uz to je bio i alkoholičar.

Foto Privatna arhiva

Aleksandar Balgojević

Živorad je policiju, nakon strašnog čina, pozvao tačno u 10.25 telefonom, a uviđaj je, prema rečima komšija, trajao čak do 14 sati. Nesrećnom mladiću, koji je ležao u dvorištu, nije bilo pomoći, jer su ubodi nožem bili smrtonosni. Kako pričaju komšije, Žica je ubo nožem Aleksandra prvi put ispred ulaznih vrata kuće, a kad je sin počeo da beži, stigao ga je ispred kapije i izbo ga još u leđa i grudi!

Komšije pričaju i da je Aleksandar tek pošao u školu, kad mu je majka pobegla iz kuće. Sa mlađom sestrom bio je smešten u hraniteljsku porodicu u Paraćinu, ali se u Lešje vratio kad je postao punoletan, jer mu je deda obećao da će mu prepisati kuću i imanje, što je i učinio. Pre oko tri godine i otac Živorad je u jednoj svađi izvukao deblji kraj, jer je Aleksandru tad "pukao film" i on je oca pretukao.

Foto Z. Rašić

- Policija je dolazila na svaki poziv, uradili su sve što je do njih. Kad je deda umro, samo malo su se primirili, a onda je Živorad opet počeo Aleksandra da napada, da mu traži novac, da ga maltretira... Kad se desilo ubistvo, spavala sam, bog me sačuvao da ne vidim kako je otac ubio sina - zaključuje, vidno uznemirena, prva komšinica.

SESTRA STUDIRA

BLAGOJEVIĆI u Lešju imaju dalju i bližu rodbinu koja se pobrinula da Aleksandar bude sahranjen. Njegova rođena sestra, koja je ostala u hraniteljskoj porodici i koja studira, došla je već u subotu, posle zločina. Lešjani su ispratili Aleksandra do večne kuće na seoskom groblju, a ovaj teški zločin u mirnom selu, pod Babom, sigurno će se godinama prepričavati.

 

DANAS SASLUŠANjE U TUŽILAŠTVU

ŽIVORADU Blagojeviću je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, a tužilačka istraga utvrdiće da li će ostati ta kvalifikacija krivičnog dela, od čega zavisi i visina zatvorske kazne - kaže Nenad Necić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, gde će danas osumnjičeni biti priveden na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela