PRIZNAO NAMERU DA UBIJE: Dalibor Mandić zbog devojke sedam puta zario nož u Ariela Bogdanovića

S. M.

05. 12. 2022. u 09:41

DALIBOR Mandić (36), osumnjičeni da je u petak oko 20 časova u banjalučkom naselju Borik ubio Banjalučanina Ariela Bogdanovića (28), ispitan je u od strane tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, nakon čega mu je predložen pritvor.

ПРИЗНАО НАМЕРУ ДА УБИЈЕ: Далибор Мандић због девојке седам пута зарио нож у Ариела Богдановића

Policija na mestu zločina/Ariel Bogdanović/Dalibor Mandić, Foto unatv/Fejzbuk

Prema nezvaničnim informacijama Mandić je u policiji priznao ubistvo Bogdanovića.

Policija je u toku istrage pronašla i crvenu jaknu koju je u trenutku ubistva nosio Mandić, a i dalje se traga za nožem koji je Mandić, kako je rekao policiji, bacio u reku Vrbas, pa će ronioci da tragaju za oružjem.

Prema rečima izvora bliskog istrazi Dalibor Mandić (36) je do detalja isplanirao monstruozno ubistvo Ariela Bogdanovića (28).

- Mandić i Bogdanović su bili zaposleni u jednoj banjalučkoj IT firmi i poznavali su se, a jedan od motivi ubistva je sukob oko devojke - ističe izvor.

Pošto je Mandić znao kojim putem se kući vraća Bogdanović, on je prema rečima izvora napravio plan napada.

- Kad je završio sa poslom, Mandić je otišao kući, spakovao ruksak sa nožem i odećom i otišao da čeka Bogdanovića koji kreće sa posla. Mandić je presreo Bogdanovića kod jednog tržnog centra i tu ga napao i već mu naneo jednu ubodnu ranu. Nesrećni mladić je pokušavao da pobegne i potrčao je prema benzinskoj pumpi, ali je ranjen i slab pao da bi mu Mandić prišao u ubo ga još sedam puta. Sve se događalo pred svedocima - ispričao je izvor "Večernjih novosti".

Nakon ubistva Manadić je pobegao i u obližnjem dvorištu studentskog kampusa presvukao je garderobu. Bacio je crveni duks u kontejner, gde ga je policija dan kasnije i našla, a zatim je otišao kući.

Nakon višečasovnih pretresa, policija je u subotu rano ujutro uhapsila Dalibora Mandića u stanu u kojem je živeo.

Zločin u strogom centru grada

UBISTVO koje je zgrozilo Banjalučane i Srpsku desilo se samo nekoliko stotina metara od sportske dvorane "Borik" u koju je u vreme ubistva dolazio veliki broj građana da gleda utakmicu Mundijala Srbija - Švajcarska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna