UBICE SRBINA POBEGLE I OSTAVILE DVA AUTA: Hapšenje u Španiji zbog učešća u pucnjavi u kojoj je ubijen Branislav N.

E.H.

15. 07. 2022. u 20:00

PRIPADNICI španske policije uhapsili su dvojicu osumnjičenih za učestvovanje u pucnjavi, koja se dogodila u sredu u večernjim satima, kod brane Rules, nedaleko od Granade, kada je ubijen Branislav N. (44), državljanin Srbije, dok je takođe Srbin (41), ali državljanin Bosne i Hercegovine, ranjen.

УБИЦЕ СРБИНА ПОБЕГЛЕ И ОСТАВИЛЕ ДВА АУТА: Хапшење у Шпанији због учешћа у пуцњави у којој је убијен Бранислав Н.

Foto: Printscreen

Prema pisanju portala sa Iberijskog poluostrva, privedena su dvojica muškaraca, koji su bili zajedno sa ubijenim i ranjenim. U toku je potraga za najmanje četiri osobe, koje su, kako se sumnja, pucale na njih.

Španski istražitelji, kako su preneli mediji, pretpostavljaju da je do obračuna dve grupe došlo zbog sukoba oko droge. Prema nezvaničnim informacijama, i sa jedne i sa druge strane bilo je po minimum četiri osobe, a mesto gde su se sukobili je parking kod brane, koji se nalazi na pola puta između Granade i Madrida.

Pretpostavlja se da su došli sa četiri vozila, pošto su na licu mesta policajci zatekli dva automobila.

ROĐAK: MISLIM DA NEMA VEZE S DROGOM

ROĐAK državljanina Srbije koji je u sredu brutalno ubijen u Španiji, rekao je novinarima da su za njegovu likvidaciju čuli iz medija i da su šokirani, jer je, koliko on zna, Branislav otišao turistički u ovu zemlju.

- Niko od nadležnih iz Španije ili ambasade nije nas još obavestio da smo ostali bez njega - kaže rođak.

- Otišao je sam pre nekoliko dana u Španiju kako bi se odmorio i napunio baterije. Bio je utučen zbog nedavne smrti majke, pa je želeo da promeni sredinu. Čuli smo se u ponedeljak, rekao nam je da je sve u redu, da je let prošao dobro i bio je raspoložen. Videli smo da se provlači priča da je ubijen u obračunu oko droge. Iskreno, mislim da nije bio iz kriminalnog sveta i da nema nikakve veze s tim.

Foto Shutterstock

 

- Pripadnici Civilne garde su i juče bili na mestu obračuna, gde su zatekli "pežo 607" iz 2004. godine, koji je, prošle ili u prvim mesecima ove godine, kupljen u firmi koja se bavi prodajom polovnih vozila, dok je drugo vozilo "folksvagen" - navode španski mediji.

- Forenzičari su pregledali vozila i tražili otiske prstiju, kao i DNK tragove, koji će, ukoliko ih ima, pomoći u rasvetljavanju događaja. Narkotici, kao i oružje nisu pronađeni ni u automobilima, niti u bližoj okolini, koja je pregledana.

Nakon pucnjave, lekari iz Hitne pomoći pokušali su da reanimiraju Branislava, ali bezuspešno. Ranjeni Srbin je prebačen u bolnicu, gde je konstatovano da ima povrede slezine i pršljena i on je operisan. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje teško, ali doktori veruju da nije životno ugrožen. Policija čeka da se oporavi, kako bi mogli da ga saslušaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna