ADVOKATU NA PARKINGU ZAPALJEN AUTOMOBIL: Incident u Somboru na Veliku subotu

Lj. P.

28. 04. 2022. u 07:00

DRAGANU Konjeviću, advokatu iz Sombora, zapaljen je automobil, u subotu, 23. aprila. Sve se dogodilo na parkingu u Ulici Gruje Dedića na Novoj Selenči u Somboru, a tom prilikom gotovo potpuno je izgoreo prednji deo kola.

АДВОКАТУ НА ПАРКИНГУ ЗАПАЉЕН АУТОМОБИЛ: Инцидент у Сомбору на Велику суботу

Vozilo "kija" zapaljeno na parkingu, Foto 192_rs

U požaru je pored advokatovog vozila "kija", oštećena i "lada niva", koja je bila parkirana na mestu pored. Prema nezvaničnim informacijama, niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom radi na otkrivanju počinioca ili više njih. Povodom nemilog događaja kontaktirali smo sa advokatom Konjevićem, ali on nije mogao ništa da kaže.

- U interesu istrage, ne mogu da govorim o onome što se desilo - kratko je u telefonskom razgovoru za "Novosti" kazao Konjević.

Advokatska komora Vojvodine je najoštrije osudila ovaj događaj, navodeći da je Dragan Konjević ugledni i uvaženi advokat. Naglašavaju da je donedavno bio predsednika Ogranka u Somboru Advokatske komore Vojvodine, a trenutno je sudija i predsednik veća u Disciplinskom sudu AKV. Nadležnim organima je, kako se dalje navodi u saopštenju AKV, ukazano na verovatnu povezanost ove njegove funkcije sa paljenjem automobila.

- Podsećamo da još uvek nije otkriven ni počinilac napada na advokata dr Miroslava Đorđevića iz Zrenjanina za krivično delo pokušaj teškog ubistva, kada je na njegovu porodičnu kuću bačena bomba - navodi AKV u saopštenju.

- Advokat Đorđević je bio zamenik disciplinskog tužioca AKV, a sada je zamenik disciplinskog tužioca AK Srbije. Ranijem predsedniku AKV je zapaljen automobil, dok je sadašnjem predsedniku time prećeno.

Iz Komore naglašavaju da će o svemu biti obaveštena i Međunarodna unija advokata.

- Počinioci krivičnih dela ove vrste moraju biti otkriveni i kažnjeni - kažu iz AKV.

SASTANAK SA NADLEŽNIMA

PREDSEDNIK Advokatske komore Vojvodine će ovim povodom održati sastanak sa apelacionim tužiocem u Novom Sadu, a očekuju i sastanak sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova, posle čega će biti organizovana protestna okupljanja advokata u više gradova Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost