"POVLAČIO SAM SE, ALI..." Ispovest taksiste iz Kikinde kojeg su napala dvojica mladića

R. Š.

06. 03. 2022. u 17:58

Taksista Mihailo Munćan (42) iz Kikinde napadnut je na radnom mestu u noći između petka i subote, oko pola sata iza ponoći. Napadači su dvojica putnika, mladići od oko 26 i 30 godina, koje je trebalo da odveze do Farkaždina.

ПОВЛАЧИО САМ СЕ, АЛИ... Исповест таксисте из Кикинде којег су напала двојица младића

Foot: R. Šegrt

Pošto nisu imali novca da plate vožnju unapred, taksista je, posle pređenih oko kilometar puta, odlučio da ih vrati na početnu adresu. Međutim, tada su ga momci fizički napali i opljačkali.

- Dobio sam poziv iz ulice Sinđelićevo sokače 4. Čim su ušli u auto video sam da su momci pod dejstvom alkohola. Do Farkaždina ima 84 kilometra, pa bi trebalo da plate 5.880 dinara. Zbog ranijih loših iskustava sa putnicima, ali i njihovog izgleda, tražio sam da mi plate unapred. Međutim, oni nisu imali novac i rekli su da će mi dati 1.000 dinara. Posle kilometer puta rekao sam da ću ih vratiti na početnu adresu. Tada su počeli da me psuju i vređaju. Kad sam ih vratio nisu hteli da plate ni 200 dinara za izlazak. Odustao sam i od toga, a kada sam izašao iz auta gađali su me limenkom piva i fizički nasrnuli na mene. Udarili su me više puta u noge i glavu. Povlačio sam se, ali su uspeli da me sruše. Tada me jedan šutnuo. Nekako sam uspeo da svučem jaknu i izvučem se od njih ­- opisuje Munćan, koji se oko 15 godina bavi taksi prevozom.

Napadači su od taksiste uzeli oko 4.250 dinara, koliko je ispalo iz njegove torbice . Kada im je zapretio da će zvati policiju, rekli da će mu razlupati auto, a onda pobegli.

- Ne poznajem od ranije nijednog mladića. Policija je brzo došla na lice mesta i takođe brzo ih uhvatila. U policiji su mi vratili novac, a u bolnici konstatovali lake telesne povrede. Iznenadio sam se agresivnošću tih mladića, koji su vređali i policajce, jedan se skinuo do pola i galamio – prepričava taksista.

NAPADAČI UHAPŠENI

U Policijskoj upravi u Kikindi su potvrdili da su preduzeli radnje iz svoje nadloženosti i o incidentu obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi, koje je preuzelo postupak protiv napadača. Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, napadači na taksistu Mihaila Munćana od ranije su poznati policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZBODEN MUŠKARAC U KRUŠEVCU: Lekari mu se bore za život