KIK-BOKSERU METAK U STOMAK: U beogradskom naselju Umka u ponedeljak pre podne Zdravko B. (25) ranjen hicem iz pištolja

J. D. LjUTIĆ

28. 02. 2022. u 21:31

ZDRAVKO B. (25), kik-bokser, upucan je u ponedeljak oko podneva u stomak u Carevačkoj ulici, u beogradskom naselju Umka. On je sa teškim povredama, ali u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć. Međutim, on policiji nije rekao ko je i zbog čega pucao na njega.

КИК-БОКСЕРУ МЕТАК У СТОМАК: У београдском насељу Умка у понедељак пре подне Здравко Б.  (25) рањен хицем из пиштоља

Foto: I. Marinković

Prve informacije iz istrage govore da su se Zdravko B. i napadač, koji je identifikovan, "dobro poznavali" odranije, kao i da je kik-bokserov brat pre tri godine takođe imao problem sa istim čovekom. Naime, kako saznajemo, u centru Umke, isti napadač upucao je tada posle kraće svađe Zdravkovog mlađeg brata - u nogu.

Zdravko B. pronađen je upucan na ulici, nakon što je izašao iz automobila i došao do prijatelja po pomoć. Njih dvojica su se, inače, ranije dogovorili da se nađu oko podneva, pa Zdravkov prijatelj, kad ga je ovaj pozvao da izađe napolje iz kuće, u prvom trenutku ništa nije posumnjao. Tim pre jer, kako tvrdi i on, kao i ostale komšije, niko u kraju nije čuo nikakvu buku, a kamoli pucnje.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je Zdravko napadnut nekoliko ulica dalje. Navodno, napadač je svojim automobilom više puta udario u auto čačanskih registracijskih tablica, kojim je upravljao kik-bokser, što ukazuje na to da su se najverovatnije jurili automobilima i "čukali". Na to ukazuju i ulubljena vrata na vozilu kik-boksera, koji je pokušavao da umakne napadaču. Tako je i stigao do Carevačke ulice, gde ga je napadač sustigao i upucao, a zatim preko komšijskih dvorišta i njiva pobegao sa lica mesta.

Zdravku je prvi u pomoć pritrčao drug, koji ga je stavio u automobil i odvezao do najbliže apoteke po gazu, koju mu je prislonio na ranu, da spreči veće krvarenje. Onda su pozvani policija i Hitna pomoć.

Uviđaj u Carevačkoj ulici trajao je u ponedeljak više od tri sata, a policija je, bukvalno, pregledala svaki kamen tražeći dokaze. Pretreseno je i nekoliko okolnih kuća i dvorišta zbog sumnje da se pucač možda krije u nekoj od njih ili je negde sakrio oružje. Uzete su izjave od komšija, kao i snimci nadzornih kamera.

KOMŠIJE: ZNAJU DA BUDU PREKI

Komšije o Zdravku B. ne govore loše, ali ga i ne hvale:

- Doselio se sa porodicom sa Kosova. Već nekoliko godina živi kao podstanar sa očuhom i majkom, koji su fini ljudi, kao i sa mlađim bratom. Ne znamo da je problematičan, ali kažu ljudi da su i on i brat umeli ponekad da budu preki kad se naljute. Ko zna šta je tu bilo, kad se desilo sve ovo.

O mladiću koji ga je upucao imaju gotovo isto mišljenje:

- Nije loš momak, ali ne voli da ga vređaju i maltretiraju. Mora da je "pukao" kad se odlučio da upuca Zdravka, sa čijim je bratom ranije imao sukob.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri