CRNA ZASTAVA NA GIMNAZIJI U SOMBORU: Drugovi tuguju zbog smrti Anastasije i Anabele - "Nedostajaće nam vaša dobrota, pamet i lepota" (FOTO)

Lj.P.

03. 01. 2022. u 16:16

U SOMBORSKOJ gimnaziji "Veljko Petrović" koju je prošlog leta završila Anastasija (19), a njena četiri godine mlađa sestra Anabela pohađala, otvorena je knjiga žalosti u koju mogu da se upišu građani.

ЦРНА ЗАСТАВА НА ГИМНАЗИЈИ У СОМБОРУ: Другови тугују због смрти Анастасије и Анабеле - Недостајаће нам ваша доброта, памет и лепота (ФОТО)

FOTO: FB Gimnazije

Pored knjige žalosti, postavljene na ulazu u školu, i fotografija tragično nastradalih devojaka, stoji i kutija za dobrovoljne priloge. Na školi je istaknuta crna zastava.

FOTO: FB Gimnazije

Kako navode u Gimnaziji, nstavnici i učenici i drugi građani mogu da se potpišu u knjigu žalosti i da daju prilog za porodicu tragično nastradalih Anabele i Anastasije.

- Sa tugom u srcu i bolom u duši, opraštamo se se od naših gimnazijalki Anabele i Anastasije Goranović – stoji u objavi na Fejsbuk stranici gimnazije “Veljko Petrović”. – Nedostajaće nam vaša dobrota, pamet i lepota. Počivajte u miru! Neka vas anđeli čuvaju! Vaši drugari, odeljenske starešine i kolektiv Gimnazije.

Direktor Gimnazije, Dušan Mišković, ranije je za “Novosti” rekao da su obe devojčice, Anastasija koja je letos maturirala i mlađa Anabela koja je jesenas pošla u prvi razred prirodnomatematičkog smera, bile za primer i po ocenama i po vadanju.

- Po Anabelinom ponašanju u školi se nije moglo ništa primetiti – rekao je direktor Mišković. Devojčica se ponašala uobičajeno, i nije imala nijedan izostanak.

Povodom nezapamćene tragedije u Somboru, Zaštinik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o slučaju porodičnog nasilja u kojem je muškarac ubio suprugu i dve kćerke i posle toga izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Somboru, Pokrajinskog sekreterijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

FOTO: FB Gimnazije

Od somborskog Centra za socijalni rad, Zaštitnik građana traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, a posebno informacije da li su i koje mere i aktivnosti preduzeli kako bi ispitali i sprečili nasilje u porodici. Zaštitnik građana od resornog Pokrajinskog sekreterijata traži da izvrši stručni nadzor i ispita postupanje radnika Centra za socijalni rad u Somboru u ovom slučaju i da mu dostavi izveštaj u roku od 15 dana.

Zaštitnik građama od MUP-a traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, kao i informaciju da li je i ranije bilo prijava nasilja u ovoj porodici i ako jeste da dostavi izveštaje o postupanju povodom tih prijava – navedeno je u saopštenju.

Foto: Privatna arhiva

Anastasija i Anabela

Prema priči jednog poznanika, Zdravko Goranović je bio preke naravi, što je i sam lično doživeo, kada je pre izvesnog vremena od njega pokušao da naplati dug od nekoliko stotina evra. Nekoliko puta je opminjao, a kada je došao kod njega, Goranović ga je napao, tvrdeći da je vratio novac.

- On je bio je u rezervnom stavu policije, a njegov otac Obrad je bio policajac – kaže poznanik porodice Goranović.

– Završio je tehničku školu i imao je neku privatnu firmu, jedno vreme je držao fotokopirnicu, a radio je kao TV mehaničar.

Podsetimo, Mirjana i njene ćerke Anastasija (19) i Anabela(15) Goranović, sahranjene su danas oko 13 sati u Somboru na Velikom pravoslavnom groblju.


BONUS VIDEO:

ŠARIĆEVA VILA NA DEDINjU: Marica napušta garažu velelepnog zdanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!