NOŽEM UBIO SUPRUGU I DECU: Zdravko prišao Mirjani i ćerkama i pored zabrane

Lj.P.

31. 12. 2021. u 16:37

I PORED izrečene mere zabrane približavanja i komunkacije sa suprugom Mirjanom (55) i starijom ćerkom Anastasijom (19), Somborac Zdravko Goranović (59) je 29. decembra, samo sedam dana nakon što je u Osnovnom sudu u Somboru osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i tri meseca, došao u porodičnu kuću u Ulici Sime Šolaje 13 i počinio krvavi pir.

НОЖЕМ УБИО СУПРУГУ И ДЕЦУ: Здравко пришао Мирјани и ћеркама и поред забране

Zločin se dogodio u Ulici Sime Šolaje

Nožem je ubio suprugu i  stariju Anastasiju i petnaestogodišnju Anabelu, a onda je krvavih ruku, sa nožem u džepu, popeo se na tavan, i tu se obesio. Prethodno je izazvao požar u kući.

U Osnovm sudu u Somboru kažu da je Goranoviću, pomenuta kazna izrečena 22. decembra,  zbog nedavanja izdržavanja i nasilja u porodici, i da mu je u jedinstvenu  kaznu od tri godine i tri meseca uračunato i vreme provedeno u pritvoru. Za njim je bila raspisana centralna oternica jer se nije odazivao sudu, pa je 29. jula sproveden u pritvor.

Goranoviću je, kako dalje navode u somborskom Osnovnom sudu, zabranjeno  približavanje supruzi i ćerki na udaljenosti manjoj od 100 metara, a takođe mu je bilo zabranjeno dalje uznemiravanje i komunikacija  sa oštećenima u trajanju od pet godina. Njemu je istovremeno rešenjem pretresnog veća od 22. Decembra 2021. Godine ukinut pritvor,  određen rešenjem od 28. Decembra prošle godine, jer  više ne postoji razlog zbog kog bi bio u pritvoru, a bila mu je izrečena mera zabrane prilaska, sastajanja i komunikacije sa Mirjanom i Anastasijom.

  - Ta mera može trajati dok za tom merom postoji potreba,a najduže do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja okrivljenog na izdržavanje kazne – navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Somboru. -  Mera po ovom rešenju može trajati najduže tri meseca, odnosno do 22. Marta 2022. Godine, posle čega će se ispitati da li je dalje postojanje ove mere opravdano.

Određeno je, kako se dalje navodi u saopštenju somborskog Osnovnog suda, da će kontrolu ve mere vršiti Policijska uprava u Somboru, a Goranoviću je dređena i mera zabrane napuštanja boravišta na odručju Sombora i da ga napušta bez odobrenja, a dat je i nalog da se svakg drugog i četvrtog ponedeljka u mesecu javlja somborskoj policiji.

- Sud će na svaka tri meseca ispitati da li je trajanje ove mere opravdano, s tim da po ovom rešenju mere mogu trajati do 22. Marta 2022. Godine, i žalba ne zadržava izvršenje – piše u saopštenju suda.

    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!