SRBIN UBIO ZLATARA U AUSTRIJI SA 19 UBODA: Mladić priznao - "Kriv sam"

Novosti onlajn

30. 11. 2021. u 14:04

DRŽAVLJANIN Srbije (21) optužen za ubistvo austrijskog juvelira (74) na početku suđenja za ovaj zločin priznao je krivicu, prenosi Kurir.at.

СРБИН УБИО ЗЛАТАРА У АУСТРИЈИ СА 19 УБОДА: Младић признао - Крив сам

Foto.EPA

Da podsetimo, mladić je uhapšen zbog sumnje da je prošlog oktobra sa 19 uboda usmrtio poznatog draguljara, opljačkao ga i pobegao. Posle zločina je otišao u Češku, a lisice na ruke stavljene su mu na granici Mađarske i Srbije.

- Kriv sam - rekao je momak, koji se osim za ubistvo sumnjiči i za 51 provalu, ali se ovom optužnicom tereti za svega četiri krađe. Kako prenose austrijski mediji, on je juče prvi put izneo odbranu, sa maskom na licu, a dok je svedočio više puta je zario lice u ruke. Kako je rekao, u Austriju ga je doveo ujak, koji se i sam bavi kriminalom, a on ga je i uputio kako da izvrši provale.

- Terao me je da konzumiram kokain. Moj ujak je problematičan - rekao je mladić i dodao da je njegov ujak izvršio samoubistvo:

- Nisam hteo da ubijem draguljara. Mislio sam da on ima oružje kod sebe jer je prilikom napada posegao negde sa strane. Tek onda sam ga ubo nožem - rekao je mladić.

Na pitanje sudije da li je sakupljao plen dok je čovek krvario na zemlji, mladić je odgovorio potvrdno. Kako prenose mediji, on ne može biti osuđen na doživotnu robiju jer je u momentu ubistva bio mlađi punoletnik.

Podsetimo, mladić je u zlataru ušao i predstavio se kao kupac, a draguljara je napao nakon što je gledao prstenje. On je, kako stoji u optužnici, u februaru prošle godine napao pajserom jednog muškarca i ukrao mu zlatnike vredne 15.000 evra. Četiri meseca kasnije u Beču je uz pretnju pištoljem ukrao nakit vredan 200.000 evra. U aprilu je od biznismena i njegove partnerke ukrao 270.000 evra iz sefa.

Neuspela pljačka Operski pevač ih oterao pevanjem

Nekoliko sati pre zločina mladić je sa saučesnikom, koji je učestvovao i u pljački zlatare, upao u stan operskog pevača. Na čoveka su nasrnuli pajserom, ali je on, prema navodima optužnice, počeo glasno da doziva u pomoć svojim punim operskim glasom, što je provalnike uplašilo, te su pobegli iz stana bez plena.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)