IZA BRAVE DO 1. AVGUSTA: Produžen pritvor Srđanu P. osumnjičenom za ubistvo majke u Bačkoj Palanci

LJ. P.

12. 07. 2021. u 20:30

BAČKOPALANČANINU Srđanu P. (28), osumnjičenom da je početkom juna u porodičnoj kući u Šumskoj ulici u Bačkoj Palanci usmrtio majku Slavujku P. (54), rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu produžen je pritvor.

ИЗА БРАВЕ ДО 1. АВГУСТА: Продужен притвор Срђану П. осумњиченом за убиство мајке у Бачкој Паланци

Foto: N. Karlić

On će, kako je, za naš list, potvrdila Jelena Ostojin, portparol ovog suda, u pritvoru ostati do 1. avgusta.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je uhapšen je 4. juna pod sumnjom da je na periferiji grada, sa više udaraca sekirom, usmrtio svoju majku.

Stravičan zločin otkriven je kada je, kako se nezvanično saznaje, Slavujkina ćerka, a Srđanova sestra, koja inače, živi i radi u Novom Sadu, došla u Bačku Palanku, jer joj majka nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla, zatekla je zaključanu kuću, pa je pozvala komšije, a ubrzo je stigla je i policija.

Beživotno telo u lokvi krvi zatekli su u sobi, na krevetu zamotano u ćebe, a ubrzo se kući vratio i Srđan.

Policija je pokušala da razgovara sa Srđanom, ali je on pričao nepovezano i pokušao je da se opravda čudnim i nerazgovetnim odgovorima. Dok je trajao uviđaj, Srđan je samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on nije počinio ubistvo. Sekira s kojom je, najverovatnije, počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće.

Majka i sin su, kako su ispričale komšije, živeli sami i kući, jer Slavujkin muž, a Srđanov otac LJubiško, već duže vreme radi u Nemačkoj. Sumnje da je Srđan ubio majku, iznenadila je sve koji ih poznaju, jer kako su kazali, oboje dece je bilo vezano za majku, posebno Srđan i da joj nikada nije rekao ni jednu ružnu reč.

NIJE BILO PRIJAVA NASILJA

U PORODICI stradale Slavujke P., prema nezvaničnim saznanjima, nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je Srđan imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti svađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)