CELO SELO TUGUJE ZA MIRJANOM: Meštani u šoku posle nezapamćene tragedije u Makrešanima

G.Ć.

09. 06. 2021. u 13:38

DAN posle nezapamćene porodične tragedije koja se u noći između ponedeljka i utorka dogodila u Makrešanima nadomak Kruševca kada je Srđan Milosavljević (51) sa više udaraca čekićem u glavu brutalno usmrtio svoju suprugu Mirjanu (45), meštani ovog mirnog sela, iskreno tugujući za svojom tragično nastadalom komšinicom, i dalje su u šoku.

ЦЕЛО СЕЛО ТУГУЈЕ ЗА МИРЈАНОМ: Мештани у шоку после незапамћене трагедије у Макрешанима

Foto: Fejsbuk

O motivima ovog svirepog zločina koji je uznemirio čitav ovaj kraj i dalje se samo nagađa. O Mirjani komšije i prijatelji imaju samo lepe reči, dok o njenom suprugu Srđanu ne žele previše da govore.

Foto: Privatna arhiva

 

- Voleo je Srđan da popije to zna celo selo, a onda je u napadu ljubomore često nasrtao na Mirjanu, i verbalno i fizički. Priča se da je imao psihičkih problema nakon povratka sa ratišta u Hrvatskoj gde je bio kao tenkista. I pored svega, teško mi je da poverujem da je svoju suprugu ubio na ovako brutalan način – kaže jedan meštanin uz molbu da mu ne pominjemo ime.

I MILOŠU ODREĐEN PRITVOR

PRITVOR do 30 dana rešenjem sudije za prethodni postipak Višeg suda u Kruševcu određen je i Milošu Milojeviću (23) iz okoline Kruševca, osumnjičenom da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. On je u nedelju, u selu Trmčare podno planine Jastrebac, u alkoholisanom stanju polio benzinom i zapalio Gorana Milanovića (50), nevenčanog supruga svoje bake Biljane Brašić (63). Milanović je zadobio teške opektone zbog kojih je zbrinut u kruševačkoj Opštoj bolnici, dok je Biljana zadobila lakše povrede.

Zločin se u porodičnoj kući Milosavljevića, podsećamo, dogodio nakon Mirjaninog povratka iz druge smene u fabrici u kojoj je zaposlena. Usledila je žestoka svađa sa Srđanom koji je bio u alkoholisanom stanju. On je, kako se sumnja, Mirjanu najpre gađao staklenom pikslom, a potom je nekoliko puta udario čekićem u glavu. Nesrećna žena na mestu je preminula, a Srđan je iz kuće pobegao u nepoznatom pravcu. Nakon što je uhapšen i nakon što je policija pronašla čekić kojim je počinjeno ubistvo, Srđan je, kako saznajemo, priznao zliočin.

- Sve što bih vam rekla više nema smisla. Iskreno mi je žao Mirjane, bila je baš dobra i vredna žena. Svako će vam to u selu potvrditi – karatko kaže jedna komšinica.

Posle saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu odredio je Srđanu Milosavljeviću, osumnjičenom za krivično delo ubistvo, pritvor do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna