VOZAČ SE “VADI” NA ZAMAGLJENA STAKLA: Nastavljeno suđenje Čabi Deru i Alanu Cigleru za ubistvo na Banovom brdu

S. J. M.

26. 04. 2021. u 20:16

GLEDANjEM četiri video-snimaka, koje su zabeležile nadzorne kamere sa kuće bivšeg košarkaša Vukašina Avdalovića, u ponedeljak je nastavljeno suđenje Čabi Deru i Alanu Cigleru za teško ubistvo Nebojše Markovića pre dve godine na Banovom brdu.

ВОЗАЧ СЕ “ВАДИ” НА ЗАМАГЉЕНА СТАКЛА: Настављено суђење Чаби Деру и Алану Циглеру за убиство на Бановом брду

Foto: D. Milovanović

Na snimcima se vidi kako Marković iz dvorišta iznosi dečja kolica i staje ispred gepeka svog vozila. Dok najverovatnije traži ključeve od auta, kraj njega prolazi beli "punto" i staje pet metara dalje. Iz vozila u beloj raskopčanoj jakni izlazi Čaba Der noseći tamni ranac u rukama. Dok prilazi Markoviću, u hodu vadi pištolj sa dugom cevi iz ranca i smeje se. U tom trenutku puca u žrtvu, prilazi mu još malo bliže i nastavlja da puca, dok Marković pada i ostaje da leži na pločniku. Zatim se okreće i trči ka "puntu", gde je ostavio otvorena suvozačeva vrata. Sa mesta ubistva beži zajedno sa Alanom Ciglerom, koji je vozio auto.

Kad je iznosio odbranu, Cigler je rekao da nije znao da će Der ubiti tog čoveka i da mu je ispričao da ga čeka, jer mu je ovaj dugovao novac. Tad je kazao i da nije video šta se dešava iza automobila, kad je Der izašao napolje nakon što je izvukao torbu koja je bila pozadi, jer su zadnje staklo i retrovizor bili zamagljeni.

Na pregledanim snimcima u sudnici, jasno se videlo da šoferšajbna i bočno staklo vozačevih vrata nisu bili zamagljeni, jer se kroz njih vidi Der kako u sedi na suvozačevom mestu sa rancem u krilu. Vozač se ne vidi, a nije se moglo utvrditi ni da li su ostali prozori i retrovizori bili zamagljeni ili ne.

Ovo je uz druge dokaze bitno za Ciglera, jer on negira da je svesno učestvovao sa Derom u ubistvu Markovića i može da utiče na sudsko veće da li će ga osuditi za teško ubistvo u saizvršilaštvu što nosi ozbiljnu zatvorsku kaznu ili za pomoć Deru pri bekstvu, što je manja kazna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna