SUD PRESUDIO PORODICI POPADIĆ: Hapšenje sveštenika i veroučitelja otkrilo mrežu trgovine skankom kojom su rukovodile majka i ćerka

V. I.

06. 04. 2021. u 14:04

СУД ПРЕСУДИО ПОРОДИЦИ ПОПАДИЋ: Хапшење свештеника и вероучитеља открило мрежу трговине сканком којом су руководиле мајка и ћерка

Foto: Fejsbuk

APELACIONI sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Čačku po kojoj su Svetlana Popadić (49) iz Lopaša kod Požege i Nenad Stojanović iz Valjeva (42) osuđeni na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, dok je Svetlanina ćerka Ana (27), pod istom optužbom, dobila tri godine robije.

Time je ova presuda postala pravosnažna. 

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (47) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Marinković je za taj posao angažovao svog poznanika Milana Jordovića (44), sveštenika iz Savinca kod Požege, kojeg je poznavao od ranije. 

Foto: Fejsbuk

Kako je utvrđeno na suđenju, na dogovoru u Požegi Svetlana je popu i pojcu predala „folksvagen pasat” ubedivši ih da da ne mogu biti otkriveni, ni pomoću skenera niti psa tragača, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu tokom puta i utovara.

To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku na Kosmetu, odveo do motela „Izvor” u Zvečanu uzeo im kola i otišao u nepoznatom pravcu, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Trebalo je da se vide posle nekoliko dana, kako bi on preuzeo drogu. Iste večeri, međutim, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio „pasat” i njegovog saputnika, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine oko 24 kilograma.

Nekoliko dana pošto su uhapšeni, Jordović i njegov sugrađanin, Marinković potpisali su sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku nagodbu, po kojoj će, umesto zatvorske kazne za šverc droge, obojica godinu dana nositi nanogvicu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)