CELU NOĆ TUKAO I UBIO ŽENU, PA SADA TREBA DA SE IZJASNI O NJENOJ PSOVCI: Suđenje taksisti Radanu Vasiljeviću

S. J. M.

27. 05. 2024. u 15:52

SUĐENjE taksisti Radanu Vasiljeviću, optuženom za teško ubistvo supruge Slavice u decembru 2021. godine u Žarkovu, nakon što ju je celu noć tukao, a onda oko podne 17 puta izbo nožem, krenulo je ispočetka zbog promene sudskog veća u Višem sudu u Beogradu, pa je on iskoristio mogućnost da ospori činjenični opis krivičnog dela iz optužnice i pravnu kvalifikaciju da je počinio teško ubistvo.

ЦЕЛУ НОЋ ТУКАО И УБИО ЖЕНУ, ПА САДА ТРЕБА ДА СЕ ИЗЈАСНИ О ЊЕНОЈ ПСОВЦИ: Суђење таксисти Радану Васиљевићу

Foto: Fejsbuk/Novosti

Njegov advokat Vanja Gajić zatražio je da Radan dopuni svoju odbranu i izjasni se na, kako je rekao, tešku uvredu žene.

- On je u istrazi u tužilaštvu rekao da su se probudili oko podne i opet posvađali, pa mu je Slavica rekla , "j....u ti mamu zbog ovoga što si mi uradio, ne mogu ovakva da idem na posao". Na suđenju to nije ponovio, niti ga je iko pitao - kazao je Gajić.

On je zatražio da se okrivljeni Radan izjasni kako je ta uvreda na njega uticala. Takođe je zatražio i da se o tome izjasne psihijatri, koji su radili veštačenje, da kažu kako je to na njega delovalo, da li je doprinelo da bude u stanju afekta, ako jeste koje vrste i intenziteta i da li je moglo da utiče na uračunljivost.

Sud je ovo prihvatio, pa će se Vasiljević izjasniti, na sledećem suđenju u julu kada dođu veštaci da ga čuju, pa će onda i oni dati svoj zaključak.

Radan Vasiljević je priznao ubistvo Slavice. Optužen je da ju je celu noć šamarao, vezao, isekao joj kosu i odeću, da bi je sutradan oko podne ubio. On je rekao da je pio rakiju i ispitivao je da li ga vara i sa kime i udario bi je svaki put kada bi ga, kako kaže, slagala. Kako je ispričao, ona je sutradan htela da ide na posao, a on joj nije dao, jer bi se videle masnice i predlagao joj da dovede prijatelja frizera u kuću da je fino ošiša. Nakon što ju je izbo nožem, sebi je prerezao vene i legao kraj nje na tepih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)