uživoNEMA PITANJA, NI NOVOG VEŠTAČENJA: Suđenje za gaženje bračnog para u Surčinu pri kraju

S. J. M.

03. 04. 2024. u 20:57

SIN Svetlane Kovačević (54), koja je preminula nakon što je nju i supruga Nikolu Đokića prošle godine udario u Surčinu vozilom Vujadin Damjanović, Nikola Kovačević svedočio je danas na suđenju vozaču u Višem sudu u Beogradu.

НЕМА ПИТАЊА, НИ НОВОГ ВЕШТАЧЕЊА: Суђење за гажење брачног пара у Сурчину при крају

Foto: Društvene mreže

On je ostao pri iskazu iz istrage i kazao da je došao na lice mesta pre policije, ali je da je tu već bilo prisutno dosta ljudi. Potvrdio je da je fotodokumentacija u spisu predmeta verodostojna u pogledu tragova - krvi, patike, položaja automobila okrivljenog...

Tužilac je predložila da se uradi novo saobraćajno -tehničko veštačenje od strane Saobraćajnog fakulteta, ali je to sud odbio uz obrazloženje da nije neophodno i da tužilac na prošlom pretresu kada je saslušavan veštak, nije postavio ni jedno pitanje i nije dao argumentovane razloge za novo veštačenje.

Sud je odbio i drugi predloge tužilaštva da se ispita brat oštećenog Nikole Kovačevića. Odbijeni su i predlozi branioca Dejana Grujića da se neposredno ispitaju policajac, koji je radio uviđaj, na okolnost alkotestiranja zbog nesaglasnosti u količini alkohola kod okrivljenog Damjanovića, koji je utvrđen testiranjem na licu mesta i nalaza veštaka psihijatra, kao i da se ispita veštak, koji je radio vanredni tehnički pregled vozila okrivljenog, na okolnost da li vozilo ima automatsko paljenje dugih i kratkih svetala.

Inače Vujadin Damjanović okrivljen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Imao je tada više od jednog promila alkohola u krvi. 

Suđenje se nastavlja 29. maja kada je zakazano iznošenje završnih reči.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe