OKRIVLJENI TVRDI DA JE BILA SAMOODBRANA: Suđenje za ubistvo vojnih policajaca u Topuskom

S. J. M.

11. 03. 2024. u 14:51

RADOMIR Roknić, osumnjičen za teško ubistvo dvojice pripadnika vojne policije Đura Krivokuće i Jovana Novakovića 4. avgusta 1995. godine u mestu Topusko u Hrvatskoj, negirao je danas u Višem sudu u Beogradu da je učinio to delo kako je opisano u optužnici. On je tvrdio da ga je prema Krivokući izvršio u samoodbrani.

ОКРИВЉЕНИ ТВРДИ ДА ЈЕ БИЛА САМООДБРАНА: Суђење за убиство војних полицајаца у Топуском

Foto: Tanjug

Detaljnu odbranu okrivljeni Roknić izneće u kasnijoj fazi postupka.

Njegov branilac Nemanja Đorđević rekao nam je da su sudu predložili za svedoka neposrednog očevica događaja i da je prihvaćen, pa će biti pozvan na saslušanje.

- Nije rađen uviđaj, niti obdukcija tela, niti je nađen predmet izvršenja krivičnog dela - kaže nam branilac Đorđević. - Po iskazu svedoka Gorana Gvozdenovića, koji nije bio neposredni očevidac, Jovan Novaković je slučajno ubijen, što proizilazi i iz spisa predmeta.

NEMANJA DJORDJEVIĆ advokat/FOTO: Privatna arhiva

Roknić je posle 28 godina skrivanja uhapšen u maju prošle godine u Rumi i od tada se nalazi u pritvoru.

Prema optužnici on je radio kao kuvar vojne jedinice 75. mešovite artiljerijske brigade Vojske Republike Srpske Krajine i nakon kraće verbalne rasprave sa J. K., izašao je iz kuhinje, ponevši sa sobom automatsku pušku kojom je bio zadužen, došao do zgrade Vojne policije i iz automatske puške u pravcu Krivokuće i Novakovića ispalio 10 projektila i naneo im povrede usled kojih su obojica preminula na licu mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave