ZBOG ZASTARELOSTI, ŽABAC NEĆE ODGOVARATI ZA PRETNJE: Nebojši Tubiću (61) sudiće se za nanošenje teških povreda

Lj.P.

16. 01. 2024. u 10:44

POSTUPAK koji se vodi pred Višim sudom u Novom Sadu protiv Nebojše Tubića Žapca (61) iz ovog grada zbog dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nanošenje teških povreda sa smrtnom posledicom Spasoju Milićeviću (63) iz Novog Sada, razdvojen je, pa je okrivljeni oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. Takva odluka doneta je zbog apsolutne zastarelosti, s obzirom na protok vremena, dok će se postupak za nanošenje teških povreda sa smrtnom posledicom nastaviti.

ЗБОГ ЗАСТАРЕЛОСТИ, ЖАБАЦ НЕЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ПРЕТЊЕ: Небојши Тубићу (61) судиће се за наношење тешких повреда

Foto: Printskrin

Žabac se teretio da je 25. septembra 2017. godine u Balzakovoj ulici u Novom Sadu ugrozio sigurnost sada pokojnom Spasoju Milićeviću (63) i Todoru Jovanoviću, uputivši im pretnje u Milićevićevoj kancelariji, da će „poslati narkomane da im polome noge“. Tri dana kasnije, odnosno 28. septembra je Milićeviću sa svog mobilnog telefona poslao preteću SMS poruku: „Sad ćeš videti...“, zbog čega je ovaj osetio strah.

Što se tiče drugog krivičnog dela, Žabac se sumnjiči da je 7. novembra 2017. godine na parkingu u Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, sugrađaninu Milićeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom. Vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“ su, podsećamo, drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina, jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Nebojša Tubić je uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega mu je, u dva navrata, produžavan pritvor. Potom, polovinom marta 2018. godine, dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode, ali uz meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, pa je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor. Posle nedelju dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine ponovo je pušten iz pritvora, jer tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačku odluku.

Tubić nije prisustvovao glavnom pretresu, iako je bio obavešten. Kako je objasnio advokat Boško Žilić, jedan od njegovih branilaca, Tubić je slabog zdravstvenog stanja, oronuo je i sklon je agresivnim ispadima, i po mišljenju branioca celishodnije je bilo da ne dolazi u sud.

RANjEN U GLAVU

NEBOJŠA Tubić je bio teško ranjen u pucnjavi početkom maja 2012. godine u Novom Sadu. Tada je pucano iz automatskog oružja, a hici su ga pogodili u glavu i naneli mu teške povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)