VIKALI SU ”STEFANE, PROBUDI SE, OSVESTI SE”: Saslušanjem radnika nastavljeno suđenje za ubistvo mladića u noćnom klubu u Nišu

J. Ć.

18. 12. 2023. u 15:14

Saslušanjem svedoka Miloša i Marka Brankovića koji rade u kafiću u kojem je, kako se sumnja, 13. avgusta prošle godine Filip Petrović (31) ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića, pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje za ovaj zločin.

ВИКАЛИ СУ ”СТЕФАНЕ, ПРОБУДИ СЕ, ОСВЕСТИ СЕ”: Саслушањем радника настављено суђење за убиство младића у ноћном клубу у Нишу

Foto: J.Ć.

Prema navodima optužnice, pokojni Stefan i njegovi prijatelji Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, zato što im je u prolazi prosuo piće, nakon čega je on izgubio kontrolu i u napadu panike na njih potegao nož kada su se ponovo vratili za šank. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre zbog koje je operisan i nakon čega se oporavio.

Miloš, koji je te večeri radio kao “čeker” i nadgledao i kontrolisao rad konobara, rekao je da iz viđenja poznaje i optuženog Filipa, kao i Milana i Andriju, a da sada pokojnog Stefana nije poznavao.

- Nisam ih poznavao lično, ali jesam iz viđenja, jer često dolaze u klub. Filipa pamtim kao kulturnog i finog momka, nekad se javi kad prođe, a nekad ne, ali nikada nije bio problematičan, niti bahat. Takođe mogu da kažem i za Milana i Andriju (koji redovno prate suđenje) da nikada ranije nisu pravili probleme u klubu koji drži moj otac – rekao je on.

Dodao je da kobni trenutak nije video.

- Bio sam za kasom gde radim i video sam komešanje, gužvu. U jednom trenutku ljudi su počeli da se povlače ka meni. Video sam da je neki momak mahao rukom ka didžeju i rekao mu je: ”ugasi muziku, vidiš šta se desilo”. Onda sam video mladića kako leži na zemlji dok su mu neki od gostiju cepali majicu, a iz tela mu je tekla krv. Devojka koja je tvrdila da je medicinski radnik pokušala je da pomogne momku koji je ležao, vikali su: ”Stefane, probudi se, osvesti se”! Hitna pomoć došla je posle dvadesetak minuta i to je to – rekao je Miloš. Njegov brat Marko izjavio je pred sudom da je te večeri bio ispred kafića i da je samo video kako Filipa izvode napolje.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Naredno ročište zakazano je za 5. februar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)