STAVIO JOJ RUKU NA ČELO, PA NOŽEM PREREZAO VRAT: Hteo sam samo da je zaplašim jer sam mislio da me vara

J. Ć.

06. 12. 2023. u 14:31

NISAM imao nameru da povredim Svetlanu. Imao sam indicije da me vara i hteo sam da joj zapretim, da me shvati ozbiljno. Da bih delovao ubedljivije, uzeo sam nož i prislonio joj na vrat s leđa, i tada sam je slučajno povredio. Nju je, naravno, uhvatila panika, pa je pošla ka dvorištu. Ja sam pokušao da je smirim, ali kada sam video da ne mogu, pustio sam je da izađe iz dvorišta. Kada je došla Hitna da joj ukaže pomoć, ja sam se popeo na sprat i prerezao sebi vrat jer mi je bilo žao zbog svega.

СТАВИО ЈОЈ РУКУ НА ЧЕЛО, ПА НОЖЕМ ПРЕРЕЗАО ВРАТ: Хтео сам само да је заплашим јер сам мислио да ме вара

Viši sud u Nišu, Foto V. T.

Ovim rečima se pred Višim sudom u Nišu u sredu branio Jovan N. (41) iz tog grada koji je optužen da je 24. septembra prošle godine u svojoj porodičnoj kući u Knjaževačkoj ulici nožem pokušao da ubije partnerku Svetlanu S., nakon čega je i sebi prerezao vrat. On se tereti za teško ubistvo u pokušaju, ali je nakon sprovedene istrage Više javno tužilaštvo zatražilo izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog čuvanja i lečenja u zdravstvenoj ustanovi jer je utvrđeno da je u momentu izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv budući da boluje od "nespecifikovane neorganske psihoze".

Da sam hteo da povredim Svetlanu, to bi se drugačije završilo, ali nisam. Samo sam želeo da me ozbiljno shvati. Kada sam video da sam je povredio, sačekao sam samo da dođe pomoć po nju, a onda sam sebe povredio tim istim nožem kojim sam hteo da je uplašim. Takođe nisam imao nameru ni da sebe ubijem, već samo da se povredim onoliko koliko sam slučajno povredio nju. Bilo mi je žao zbog svega. Nikada ranije ništa slično nisam pokušao. Nož je bio u hodniku, unapred sam ga tu stavio pre nego što sam je pozvao da dođe kod mene. Ona je od mene starija 22 godine. Mislio sam da će ovako ozbiljnije da me shvati  - rekao je Jovan pred sudom.

Naredno ročište zakazano je za 22. januar.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)