TATA, DA LI MOŽEŠ DA ME ZAMISLIŠ KAO UBICU? SINE, UBIO SI KUMA, ISTINA MORA NA VIDELO! Detalji sa suđenja Miodragu i Goranu

J. Ć.

04. 12. 2023. u 16:37

SIN Miodrag (41) i otac Goran (62) optuženi za ubistvo kuma Aleksandra sa kojim su živeli, sučelili su tvrdnje "oči u oči" pred sudskim većem Višeg suda u Nišu.

ТАТА, ДА ЛИ МОЖЕШ ДА МЕ ЗАМИСЛИШ КАО УБИЦУ? СИНЕ, УБИО СИ КУМА, ИСТИНА МОРА НА ВИДЕЛО! Детаљи са суђења Миодрагу и Горану

J.Ć.

Suđenje je počelo u ponedeljak, a sumnje se da je 1. marta ove godine oko 23 časa Miodrag nožem usmrtio kuma Aleksandra Dragišića (46), dok se njegov otac Goran M. (62) tereti da je bio saizvršilac jer je krvavi zločin mirno posmatrao ne čineći ništa da ga spreči. Ubistvo se dogodilo u iznajmljenom suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su sva trojica Nišlija živela zajedno.

Otac i sin su na saslušanju dali potpuno različite izjave usaglasivši se samo u jednom – da nisu krivi. Dok je Miodrag tvrdio da je kuma zatekao kako leži bez svesti i da je video krv u njegovoj sobi, kada je došao kući iz grada, Goran je priznao da je Miodrag nožem izbo Aleksandra i pojasnio je da je svemu prethodila svađa oko toga ko je napravio motor marke „Harli Dejvidson“. Zbog te kontradiktornosti, njih dvojica su juče sučeljavana pred sudom.

- Tata, hajde kaži da li možeš da me zamisliš kao ubicu? – upitao je Miodrag na šta mu je otac odgovorio – Sine, ne mogu, ali video sam svojim očima, savest mi ne dozvoljava da kažem drugačije. Moram da kažem istinu. Ubio si kuma. Da li da ja priznam krivicu ili da kažem da se on sam ubio? Ne pričaj gluposti. Neka rade sa mnom šta hoće, ali istina mora da se zna – rekao je Goran.

Miodrag je prethodno sudiji objasnio da je kobnog dana bio kod druga, a kada je došao do stana u kojem je povremeno živeo sa ocem i kumom,  video je Aleksandra kako leži u njegovoj sobi, i krvi pored njega.

- Otac je stajao na vratima sobe, držao je telefon u rukama i rekao dođi brzo. Tada sam video da to nije krv iz nosa da je velika količina krvi u sobi, ali rane na kumovom telu nisam video. Mislio sam da je u nesvesti, pokušao sam da ga rasvestim, udario sam ga par puta rukom po licu - rekao je Miodrag.

Dodao je da su otac i on pokušali da okrenu kuma na bok i da su mu stavili jastuk pod glavu.

- Otac je rekao da obrišemo krv, pa smo obojica u sobi brisali krv peškirima. Mislio sam da to radimo kako se Hitna pomoć kada dođe ne bi okliznula. Aleksandar je bio bez svesti, ništa nije govorio. Nisam mogao to više da gledam, bilo mi je muka pa sam izašao iz kuće. Ne mogu da podnesem da gledam kada je nekome loše, jer je pre dve godine moja žena legla pored mene da se odmori i preminula mi je na ramenu. Pre toga je moj brat preminuo od raka, a posle njega i moj deda koji me je podizao. Ja sam završio školu, govorim engleski, ali nikada nisam mogao da se zaposlim jer je moja nacionalnost na to uticala i zato sam morao da da se bavim kriminalnim radnjama da prehranim suprugu i dete, koristio sam i narkotike, dugo se već lečim od toga,  na metadonima sam, ali nikada nisam bio nasilan, nisam ubica – pravdao se  Miodrag.

On je rekao da je njegov venčani kum bio dobar čovek.

Goran je međutim, za ubistvo Aleksandra direktno optužio svog sina. On je izjavio da su sva trojica bili u trpezariji kada su se Miodrag i Aleksandar posvađali oko motora.

- Na telefonu sam video neki motor i pokazao im ga, na šta je Aleksandar rekao da takav motor ne mogu da naprave Kinezi, dok je Miodrag tvrdio da mogu. Aleksandar je prišao Miodragu koji je sedeo pored trpezarijskog stola, odgurno susednu stolicu i opsovao ga. Rekao mu je: „Je...m ti sve“, što je Miodraga mnogo pogodilo jer je smatrao da se to odnosi na njegovu ćerku i pokojnu suprugu. Aleksandar je prišao Miodragu uneo mu se u lice, a onda mu rukom stegao vrat i počeli su da se rvaju. Aleksandra sam odgurnuo prema vratima njegove sobe, dok je Miodrag ostao pored radnog stola. U sekundi, Miodrag je uzeo nož iz fioke i ubo kuma u grudi. Aleksandar je ušao u sobu, držao se za grudi i rekao mi da zovem Hitnu pomoć. Kazao je: “Ovaj je lud, vidi šta mi je uradio“. Onda se srušio. Majica i dukserice su mu bile skroz krvave - kazao je Goran i rekao da od tada pati od nesanice. On je priznao da je u prvi mah pokušao da zaštiti sina te da je pozvao Hitnu i rekao da se Aleksandar sam ubo, ali da ga je grizla savest, zbog čega je sve priznao.

Potvrdio je da su sin i on pokušali da prebace Aleksandra na krevet, ali da nisu uspeli zato što je bio krupan čovek sa oko 150 kilograma. Takođe je potvrdio da su peškirima brisali krv iz sobe, ali je kazao da su to učinili da se vlasnik stana ne bi ljutio na njih.

Prema navodima optužnice Goran se tereti da je "bitno doprineo izvršenju krivičnog dela" tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji "olakšao Miodragu da izvrši ubistvo".

Suđenje ocu i sinu biće nastavljeno 26. decembra saslušanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu i preslušavanjem snimka poziva Hitnoj pomoći.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!