POČEO PUSTUPAK PROTIV GRUPE PREDVOĐENE DARKOM ŠARIĆEM: SKAJ" je dokaz - Pljevljak, kao i svi optuženi, negirao krivicu

Z.U.

31. 08. 2023. u 17:00

SKAJ-APLIKACIJA će biti korišćena kao dokaz u ovoj fazi postupka. Komunikacija između pojedinih članova grupe, kao i njihova identifikacija, biće utvrđivani tokom glavnog pretresa.

ПОЧЕО ПУСТУПАК ПРОТИВ ГРУПЕ ПРЕДВОЂЕНЕ ДАРКОМ ШАРИЋЕМ: СКАЈ је доказ - Пљевљак, као и сви оптужени, негирао кривицу

Darko Šarić, Foto Tanjug

Ovako bi, najkraće, glasila odluka Krivičnog veća, kojim predsedava sudija Zoran Šešić, a koje, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), vodi sudski postupak protiv organizovane kriminalne grupe, predvođene Pljevljakom Darkom Šarićem.

Na početku jučerašnjeg glavnog pretresa u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu, svi advokati odbrane zatražili su da se "Skaj" kao dokaz izuzme iz predmeta. Pored toga, advokat Veljko Delibašić, branilac dvojice pripadnika MUP Srbije, zatražio je da se oni oslobode čuvanja državne i službene tajne, kao i da se javnost isključi kada oni budu iznosili odbranu. Sudija Šešić je, međutim, zatražio da Delibašić i njegovi branjenici konkretizuju na šta se tačno odnosi pomenuta odluka.

- Oni bi morali da govore o šest dosijea iz MUP i BIA - precizirao je advokat Delibašić.

- U ovom trenutku oni ne mogu da govore o imenima, izuzev kada je reč o dosijeu Dalibora Ristića. Oni će svakako izneti odbranu, ali ne potpunu dok se ne skine oznaka državne i službene tajne. Na samom početku suđenja, pročitana je optužnica, koja Šarića i njegove saradnike tereti za najteža krivična dela, počev od pripremelivkidacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića, koji taj status ima u drugom sudskom predmetu. Reč je o krijumčarenju nekoliko tona kokaina, gde je, opet, Šarić označen kao vođa grupe. Pored njega, na optuženičkoj klupi najveće sudnice Specijalnog suda, juče su seli i njegov advokat Dejan Lazarević, četvorica pripadnika MUP Srbije,nekadašnji navijač Uroš Mišić (sada se preziva Radovanović), koji se "proslavio" guranjem baklje u usta pripadniku Žandarmerije na stadionu... Gotovo polovini optuženih se sudi u odsustvu, jer su nedostupni našim pravosudnim organima, odnosno u bekstvu su, počev od rođenog brata Darka Šarića - Duška.

Šarić je na samom početku suđenja, na pitanje sudije Šešića da li želi da iznese odbranu, kratko odgovorio:

- Nisam kriv. Nemam od čega da se branim, ali moram nešto i da kažem, makar medije da zadovoljim. Negiram krivicu. I ostali optuženi su se izjasnili kratko da se ne osećaju krivim, da su shvatili optužnicu i da će u daljem toku postupka da iznesu odbranu.

Poljupci i srce za Pljevljaka

SVE vreme jučerašnjeg glavnog pretresa, Šarić je komunicirao sa ostalim optuženima, pre svih sa advokatom Lazarevićem, ali i sa pripadnicima MUP, koji se terete za saradnju sa njim. I u publici je bilo policijskih službenika, gde se isticala jedna dama koja je slala poljupce kolegama, ali i samom Šariću, pa je u jednom trenutku prstima napravila srce i na taj način ga pozdravila. 

BONUS VIDEO: KRENULA KOLONA - Džipovi i vozila pod rotacijom i sirenama napuštaju Dedinje i kuću Darka Šarića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu