OTAC MONSTRUM IZ MIRIJEVA BIO URAČUNLJIV: Svesno se iživljavao nad rođenom ćerkom i partnerkom

Novosti onlajn

28. 04. 2023. u 12:19

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u rekordnom roku podiglo je optužnicu protiv Uroša Pašajlića zbog nasilja u porodici, ali i zlostavljanja partnerke

ОТАЦ МОНСТРУМ ИЗ МИРИЈЕВА БИО УРАЧУНЉИВ: Свесно се иживљавао над рођеном ћерком и партнерком

Foto: Novosti

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u rekordnom roku optužnicu protiv Uroša Pašajlića, zbog sumnje da je 15 meseci držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane, vode i adekvatne brige, svoju osmogodišnju ćerku, koja je 24. marta pronađena u kadi jedva živa.

Pored krivičnog dela nasilje u porodici, Pašajlić se optužnicom tereti i za krivično delo zlostavljanje i mučenje svoje emotivne partnerke I. L.

Zastrašivao i vređao

- Okrivljenom U. P. stavljeno je na teret da je tokom 2022. do 24. marta 2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene, čime je učinio krivično delo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom - navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

Kako su dalje naveli, u toku istrage protiv okrivljenog, ispitane su i majka devojčice N. T., oštećena I. L. i policijska službenica PS Palilula koja je prva ušla u stan nakon prijave da se u njemu nalazi devojčica.

- Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola - dodalo je tužilaštvo:

- Pribavljena je medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Policija je nakon prijave raspisala potragu za Urošem Pašajlićem koji je uhapšen nakon četri dana bekstva u kući svog prijatelja na Karaburmi, gde je lišen slobode. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

- Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka - stoji u saopštenju Prvog OJT gde se navodi da će istraga utvrditi i da li je Pašajlić imao pomagača.

Lagao da je kod strine

Podsetimo, za stravičan slučaj saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci i u kom ju je on držao zaključanu i tukao je, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno - podseća izvor.

(Kurir)

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)