UBIO DETE I DOBIO MANJU KAZNU: Apelacioni sud smanjio kaznu Lazaru Galiću zbog saobraćajke na Karaburmi

J.D.Lj.

25. 04. 2023. u 12:28

APELACIONI sud u Beogradu je Lazaru Galiću koji je bio osuđen odlukom Prvog osnovnog suda jer je 18. jula na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma udario oca i dvoje dece, od kojih je smrtno stradao maleni Stefan Balić, smanjio kaznu sa 10 na 8 godina.

УБИО ДЕТЕ И ДОБИО МАЊУ КАЗНУ: Апелациони суд смањио казну Лазару Галићу због саобраћајке на Карабурми

FOTO: Arhiva novosti

Sud je, usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog, preinačio prvostepenu presudu, samo u pogledu odluke o kazni, i Galića zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina.

U ostalom, nepreinačenom delu prvostepena presuda je potvrđena.

Njemu je, između ostalog, izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 5 godina. 

Oštećeni su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućeni na parnični postupak.

Po nalaženju Apelacionog suda, kada je u pitanju odluka o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da je isti porodičan čovek, dok je, sa druge strane, pravilno od otežavajućih okolnosti cenio činjenicu da je okrivljeni do sada deset puta osuđivan, između ostalog dva puta za krivično delo iz oblasti javnog saobraćaja koja su takođe izvršena u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkim prelazima, uz prisustvo alkohola u krvi od 1,84, odnosno 2,24 promila.

U oba slučaja povređeni su pešaci, koji su prelazili pešački prelaz.

BONUS VIDEO: U PIKAPU STRADALE DVE OSOBE - Prvi snimci sa mesta teške saobraćajne nesreće kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)