BELIVUKOV POLICAJAC SKLOPIO SPORAZUM SA TUŽILAŠTVOM: Vračević priznao da je odavao informacije klanu Velje Nevolje, evo kakvu je kaznu dobio

E. H.

02. 04. 2023. u 17:12

POLICIJSKI službenik Nikola Vračević priznao je krivicu za odavanje poverljivih informacija grupi Beljka Belivuka i zaključio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal za kaznu kućnog zatvora od godinu dana.

БЕЛИВУКОВ ПОЛИЦАЈАЦ СКЛОПИО СПОРАЗУМ СА ТУЖИЛАШТВОМ: Врачевић признао да је одавао информације клану Веље Невоље, ево какву је казну добио

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

Sporazum, koji je zaključen 2. marta, potvrdio je presudom sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Prema tom sporazumu sa Tužilaštvom Vračević je priznao krivična dela udruživanje radi vršenja i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, rečeno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pored kazne kućnog zatvora Vračeviću je izrečena i mera bezbednosti zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti od pet godina. Pored Vračevića optužen je i Aleksandar Purković, a na prvom održanom suđenju postupajući sudija je rekao da će tražiti spajanje tog predmeta sa glavnim Belivukovim predmetom.

Međutim kako je potvrđeno iz Višeg sudu u Beogradu, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je donelo rešenje kojim je odbijen kao neosnovan predlog predsednika veća za spajanje predmeta.

Vračević i Purković su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu. Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

BONUS VIDEO: UŽIVO NASTAVLjA SE SUĐENjE BELIVUKOVOM KLANU - Žandarmerija sa dugim cevima oko i ispred suda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna