UKINUT PRITVOR KARAPANDŽIĆU I JOŠ TROJICI PRIPADNIKA BELIVUKOVE GRUPE: Okončan prvi deo glavnog pretresa u Specijalnom sudu

N. B. - Z. U.

21. 10. 2022. u 10:20 >> 12:37

KRIVIČNO veće Specijalnog suda koje vodi postupak protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, na predlog advokata ukinulo je pritvor za Borisa Karapandžića, Miloša Lukića Selaka, Vladu Georgieva i Filipa Ivanovskog.

УКИНУТ ПРИТВОР КАРАПАНЏИЋУ И ЈОШ ТРОЈИЦИ ПРИПАДНИКА БЕЛИВУКОВЕ ГРУПЕ: Окончан први део главног претреса у Специјалном суду

Foto: N. Skenderija

Oni imaju zabranu napuštanja mesta boravišta i obavezu da se svakih 15 dana javljaju nadležnim policijskim stanicama.

Ovim je okončan prvi deo glavnog pretresa. Nastavak suđenja zakazan je za 7., 8. i 10. novembar, kada će svoje iskaze dati trojica svedoka okrivljenih Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Negirali krivicu

U nastavku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 27 - orici okrivljenih za pripadnost kriminalnoj grupi kojoj se na teret stavljaju najteža krivična dela, danas su pred Specijalnim sudom završili sa odbranama svi okrivljeni.

Osmorica okrivljenih Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Senad Rašović i Dragan Mitrović su negarili da su pripadnici bilo koje kriminalne grupe, navodeći da nisu krivi i da će detaljnu odbranu izneti u daljem postupku, ističući da ne žele da odgovaraju na pitanja.

Rašović je naveo da je uhapšen samo na osnovu iskaza svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina.

- Ja sam obezbeđivao gospodina Veljka Belivuka i gospodina Marka Miljkovića - kazao je Rašović. - Bio sam radnik, za to sam primao platu. Nisam član nikakve kriminalne grupe. Kad su njih dvojicu uhapsili, mene nisu i ja sam nastavio normalno da se krećem i radio sam neke druge poslove, sve dok se nije pojavio "tajni agent" Bojan Hrvatin. On je rekao da sam učestvovao u nekoj otmici i priveli su me bez i jednog dokaza. Neću odgovarati na pitanja dok ne čujem šta će reći svedoci okrivljeni.

Foto: P. Milošević

Advokati traže ukidanje pritvora za nekoliko optuženih

Branioci Marka Andrića, Borisa Karapandžića, Miloša Lukića Selaka, Vlade Georgieva, Filipa Ivanovskog, Milovana Tadića, Vladimira Greka, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića, Alekse Šejića, Aleksandra Vučeljića, Nemanje Lakićevića i Alekse Dunjića tražili su od sudskog veća da ukine ovim optuženima pritvor ili da im odredi kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Zamenik tužioca Saša Ivanić složio se samo sa predlogom za ukidanje pritvora Karapandžiću, dok je za ostale bio protiv ukidanja pritvora. Sudsko veće će odluku doneti nakon isteka jednosatne pauze.

Foto: P. Milošević

Lekari merili pritisak Georgievu

Inače, pre početka današnjeg glavnog pretresa u boksu u kojem sede optuženi bila je lekarska ekipa, koja je udaljena nakon što je sudsko veće ušlo u sudnicu. Prema nezvaničnim informacijama, došli su da izmere pritisak Vladi Georgievu, koji ima zdravstvenih problema. Njegov advokat je tražeći da mu se ukine pritvor navela da ima problema sa visokim pritiskom i da je maltene u predifarktnom stanju. Dodala je i da u pritvoru nema adekvatnu lekarsku pomoć.

BONUS VIDEO: TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELjA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)