ZA UBISTVO U LOVU DVE I PO GODINE ZATVORA: Doneta presuda za nesreću kod Gadžinog Hana, ranjeni lovac iskrvario na smrt

J. Ć.

16. 03. 2023. u 10:20

MIODRAG Čolaković (54) iz Gornjeg Dušika kod Gadžinog Hana, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Nišu, na dve i po godine zatvora zbog toga što je 16. avgusta 2020. godine iz nehata ubio drugog lovca Predraga Milojkovića (53). 

ЗА УБИСТВО У ЛОВУ ДВЕ И ПО ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Донета пресуда за несрећу код Гаџиног Хана, рањени ловац искрварио на смрт

Jelena Ćosin

Čolaković je kažnjen i oduzimanjem lovačke puške iz koje je pucao u Milojkovića.

Obrazlažući presudu, sudija Osnovnog suda u Nišu Goran Dimitrijević je istakao da je tokom procesa utvrđeno i dokazano da je Čolaković u lovu, nedaleko od sela Kaletinca, ranio Milojkovića i naneo mu teške povrede butine i butne arterije, usled čega je nastupilo masivno krvarenje koje je uzrokovalo smrt.

-Čolaković je čuo preko motorole da lovci divlje svinje teraju u njegovom pravcu, otkočio je oružje i stavio ruku na okidač. U momentu kada se okliznuo ispalio je dva hica prema šipražju iz koga je čuo zvuke, a u kome se nalazio Milojković. Bio je svestan da nošenje oružja sa rukom na okidaču može da dovede do opaljenja, ali je olako prihvatao posledice do kojih to može da dovede - rekao je Dimitrijević.

Tužilaštvo je prilikom podizanja optužnice navelo da kazna za počinjeno delo ne može biti manja od jedne godine, a u završnoj reči zatražili su kaznu od četiri i po godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)