VUK URSULOV OSTAJE U PRITVORU: Suđenje pripadniku vračarskog klana za ubistvo Dragana Ristića Čađe

S. J. M.

12. 01. 2023. u 16:10

SUDSKO Veće Višeg suda u Beogradu odbilo je danas predlog advokata Miloša Bubanje, da se njegovom branjeniku Vuku Ursulovu, okrivljenom za ubistvo Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici, ukine pritvor.

ВУК УРСУЛОВ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Суђење припаднику врачарског клана за убиство Драгана Ристића Чађе

Foto Z. Jovanović

Branilac je prethodno ukazao na nelogičnost KV Veća, koje je 30. decembra Ursulovu produžilo pritvor po tačkama 3. i 4. da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemiranja javnosti, a mesec dana ranije je Apelacioni sud ukinuo uznemirenje javnosti kao razlog koji više ne stoji da bi bio osnov za pritvor.

- Te sudije u KV Veću kao da ništa ne čitaju. Niko izgleda ne gleda predmet, da se vidi koji su dokazi sve izvedeni, nego samo od reči do reči prepisuju obrazloženje za produženje pritvora - kazao je Bubanja.

Sudija mu je odgovorila da ima mogućnost žalbe zbog te odluke po tački 4. Inače današnje suđenje nije održano, jer na pretres nije došla veštak balistike Dragana Lopatić, koja nije ni primila poziv. Naredno suđenje zakazano je za početak marta.

Protiv Ursulova i još nekoliko osumnjičenih nedavno je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu da su kao deo "vračarskog klana" umešani u likvidaciju Dragana Ristića. Podneli su Višem sudu i zahtev za saslušanje Ursulova. Ukoliko se podigne optužnica, onda će ovaj slučaj najverovatnije preći na suđenje u Specijalni sud.

Vuk Ursulov inače sve vreme u sudnici tvdi da on nije pucao u Ristića i ubio ga.

 BONUS VIDEO - NOVI SNIMAK HAPŠENjA VRAČARACA: Specijalci ih opkolili sa svih strana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove