LEKAREVIĆ OSTAO JEDINI NA KLUPI: Zakazan početak suđenja optuženom za teško ubistvo LJubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice

S. K.

25. 10. 2022. u 08:30

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici zakazano je pripremno ročište Venesu Lekareviću (38) iz Sremske Mitrovice, koji je okrivljen za teško ubistvo Ljubomira Trnića (43) 24. avgusta prošle godine.

ЛЕКАРЕВИЋ ОСТАО ЈЕДИНИ НА КЛУПИ: Заказан почетак суђења оптуженом за тешко убиство Љубомира Трнића (43) из Сремске Митровице

Kuća u kojoj je Ljubomir Trnić živeo sa suprugom i decom, Foto S. Kostić/privatna arhiva

On će, kako se očekuje, 9. novembra pred sudijom Milicom Cvejić, izneti odbranu na optužbe da je pretukao do smrti Trnića, a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila "golf", gde je i pronađeno u naselju Kamenjar u Sremskoj Mitrovici.

Trnić, otac tri maloletne devojčice, pronađen je dan nakon što je njegov nestanak policiji prijavila supruga Jovana, koja je sve vreme naslućivala da mu se nešto desilo. Kako je rekla za naš list, Ljubomir se, prema nalazima obdukcije, ugušio od sopstvene krvi, a lice mu je bilo unakaženo od batina.

- Želja mi je samo da čujem istinu, šta se desilo i šta je bio razlog da mu se oduzme život - kaže udovica Jovana.

Iako je u ovom zločinu bila osumnjičena i Nikolina K. (26), da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, koja se tokom istrage izjasnila da je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu protiv nje, jer, kako su naveli, nije bilo dovoljno dokaza da se ona optuži.

Tog kobnog 26. avgusta, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dvojicom poznanika. Kako su ispričali svedoci, tada je naišao Venes, koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija smirila, Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, na šta je on pristao i otišli su zajedno kod Nikoline u stan. Tražeći Ljubomira i raspitujući se kod osoba koje su ga videle, Trnićevi porodični prijatelji polako su doveli policiju do tela i osumnjičenog.

BEKSTVO

Odmah nakon otkrivanja zločina, policija je krenula u potragu za Lekarevićem, koji je uhapšen posle četiri dana u ataru sela Laćarak. On je u pritvorskoj jedinici KPZ, odakle će biti sproveden na suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?