ODBIJENO JEMSTVO OD 70.000 EVRA: Na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu gledani snimci kupovine telefona

S. J. M.

18. 10. 2022. u 19:27

NA suđenju petorici okrivljenih za učestvovanje u ubistvu Bojana Mirkovića, 12. novembra 2020. godine u naselju Belvil, juče su u Višem sudu u Beogradu gledani snimci ispred Palilulske pijace i sa novobeogradskog "Buvljaka", na kojima se vidi optuženi Ivan Nikčević.

ОДБИЈЕНО ЈЕМСТВО ОД 70.000 ЕВРА: На суђењу за убиство Бојана Мирковића у Белвилу гледани снимци куповине телефона

Foto Z. Jovanović/Tanjug/privatna arhiva

Prema optužnici, on je tada kupio mobilni telefon i GPS lokatore, koje je posle koristio za praćenje Mirkovića pre ubistva.

Na snimcima se vidi kako 7. novembra dolazi u belom "smartu" do Palilulske pijace, tu se sastaje sa nekim čovekom koji mu daje belu kutiju, a Nikčević njemu novac iz svoje torbice. Zatim seda u auto i odlazi.

Takođe, isti dan, sat vremena ranije, vidi se kako istim "smartom" dolazi na buvljak, zatim izlazi na glavnu kapiju i vraća se sa kutijom u rukama do tezge, a onda odlazi.

Nikčević je juče u sudnici potvrdio da je to on na oba snimka i da je zbog korone, kao i neki drugi ljudi koji tuda prolaze, nosio hiruršku masku. On je kazao da je kupio mobilni telefon i išao do kioska po karticu, a onda se vratio do tezge da je prodavac ubaci u telefon i aktivira, jer se to ležište otvaralo samo iglicom. Ranije je, iznoseći odbranu, tvrdio da tu opremu nije koristio za praćenje Mirkovića, već da je prodao čoveku na auto-putu. On se tada bavio prodajom softvera i telefona, a sa Mirkovićem je jedno vreme bio prijatelj, ali su se u nekom momentu i sukobili, navodno i potukli.

Njegovi braniocu su juče ponudili jemstvo od 70.000 evra, sa kojim se složilo i tužilaštvo, da Nikčević bude pušten u kućni pritvor sa nanogvicom, ali je sud to odbio.

Odbijeno je i jemstvo od 8.300 evra za optuženog Bojana Kovačevića, koji se tereti da je vozio neposrednog izvršioca ubistva Lazara Tejića. Osim njih, optuženi su još i Dušan Kokoruž, koji se sumnjiči da je Tejića odvezao da se posle ubistva skloni na Zlatiboru, pa onda sa njim išao do Loznice, gde je Lazar trebalo da se prebaci u BiH, ali su uhapšeni, kao i Cetinjanin Filip Ivanović, optužen da je Tejića trebalo da prebaci preko granice.

TEJIĆEVI ZDRAVSTVENI PROBLEMI

LAZAR Tejić zamolio je juče sudsko veće da mu daju dozvolu da ga čuvari sprovedu na VMA na preglede, jer već godinu i po dana ima ozbiljne probleme sa dlakom koja mu na leđima urasta u kičmu. Tejić kaže da se zbog toga, naročito leti, teško kreće i da ne može da ustane, niti da ide u šetnju u pritvoru. Plaši se da bi to moglo da se iskomplikuje, pa da ostane nepokretan, a rečeno mu je da bi operacijom sad to moglo da se reši. Sudija Jelena Škulić je rekla da će mu dati saglasnost.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)