ČEKA PRESUDU ZA UBISTVO GOSTA: Završne reči na suđenju Adnanu Alibašiću

N. K.

04. 04. 2022. u 20:39

PRED Višim sudom u Novom Pazaru okončano je suđenje Adnanu Alibašiću (42) optuženom da je 23. januar 2020. u restoranu "Divan", čiji je vlasnik, ubio gosta Nihada Hamidovića (23), a izricanje presude zakazano je za petak.

ЧЕКА ПРЕСУДУ ЗА УБИСТВО ГОСТА: Завршне речи на суђењу Аднану Алибашићу

Foto: N.K./Fejsbuk

Zamenik višeg javnog tužioca naveo je u završnoj reči da su tokom istrage prikupljeni ključni dokazi, koji su pred sudom i dopunjeni, a koji ukazuju na to da je Alibašić nesporno počinio dela koja mu se stavljaju na teret - teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Sa druge strane, branilac optuženog naveo je da je njegov klijent postupao u nužnoj odbrani i krajnjoj nuždi, da je bio napadnut od strane petorice mladih i jakih momaka, kao i da je zadobio ranu u predelu leđa nanetu nožem, zatraživši od suda da ga oslobodi krivice za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti. Sam Alibašić je na kraju suđenja izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo i izvinio se porodici ubijenog mladića.

Ubistvu je prethodilo koškanje Alibašića sa Hamidovićem zbog toga što su se on i njegov prijatelj tokom veselja popeli na stolice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a