TERALI INVALIDA DA PROSI: Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv tročlane porodice zbog trgovine ljudima

S. J. M.

26. 01. 2022. u 08:30

PROTIV tročlane porodice, koja se sumnjiči da je sedam godina terala jednog invalida (42) da prosi za njih, Više tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu za trgovinu ljudima. Optuženi su otac S. J. (50), njegov sin S. J. (25) i sinova nevenčana žena Ž. M. (25), koji su uhapšeni u oktobru.

ТЕРАЛИ ИНВАЛИДА ДА ПРОСИ: Више јавно тужилаштво у Београду подигло оптужницу против трочлане породице због трговине људима

Ilustracija

Međutim, posle tri meseca provedena u pritvoru, Apelacioni sud je prihvatio žalbu odbrane i sina S. J. i njegovu ženu Ž. M. pustio da se brane sa slobode, dok će otac i dalje ostati u pritvoru.

Prema krivičnoj prijavi, podnetoj nakon hapšenja, oni se terete da su kao članovi kriminalne grupe koristili teške životne prilike tog invalida, eksploatisali ga i terali da šest dana nedeljno prosjači i dnevno im donosi najmanje po 100 evra. Tako su mesečno od njega pribavljali protivpravnu imovinsku korist od oko 3.000 evra. Taj novac su, navodno, koristili za svoje potrebe, a žrtvi su stalno nametali da mora novčano da doprinese kao član porodice.

Prilikom saslušanja u Višem tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su negirali izvršenje krivičnog dela i tvrdili da je taj invalid živeo sa njima kao član porodice i da se prosjačenjem bavio i ranije, navodno i godinama pre nego što se doselio kod njih. Kazali su tad da im je ponekad davao nešto novca kako bi učestvovao u kućnom budžetu, a da je većinu para dobijenih na ulici trošio na narkotike. Tvrdili su da ga nisu ni na šta prisiljavali, niti držali zatočenog i da je taj čovek izlazio napolje kad god je hteo.

Kada je policija pretresla stan osumnjičenih posle hapšenja, pronašla je i privremeno oduzela 650 evra, 18.000 dinara i nekoliko mobilnih telefona.

BRANILAC: PORODIČNI LjUDI

BRANILAC sve troje osumnjičenih Slavka Babić kaže da je optužnica protiv njih do sada tri puta menjana i da je odbrana još nije dobila. Ona smatra da će dokazati da nije bilo nikakve eksploatacije, niti prisiljavanja invalida na prosjačenje, a da su optuženi porodični ljudi, a ne pripadnici neke kriminalne grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)