U VILI ČEKA NOVU PRESUDU: Punih 11 godina traje postupak protiv Darka Šarića za šverc droge iz Kolumbije

V.N.

26. 12. 2021. u 13:30

DARKO Šarić je prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor jer je sedam godina i devet meseci proveo u pritvoru bez pravosnažne odluke. Ovaj argument bio je presudan da veće Apelacionog suda donese odluku da Šarića privremeno "pošalje kući".

У ВИЛИ ЧЕКА НОВУ ПРЕСУДУ: Пуних 11 година траје поступак против Дарка Шарића за шверц дроге из Колумбије

Foto: N.Skenderija/P.Milošević

On će ponovo u sud doći sam 28. februara za kad je Apelacioni sud zakazao glavni pretres protiv njega i još trojice, kako bi se otklonile izvesne nedoumice koje postoje u slučaju trgovine narkoticima. Nakon toga, biće izrečena nova pravosnažna presuda. Prethodna, koju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud bila je 15 godina zatvora.

Protiv Pljevljaka ni posle 11 godina od kada je u septembru 2010. započeo sudski postupak zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom narkoticima iz Južne Amerike, i zbog pranja para, još uvek nije doneta nijedna pravosnažna presuda.

Od 11 godina on je u pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda proveo sedam godina i devet meseci, prethodne četiri je bio u bekstvu.

Pred Apelacionim sudom Darka Šarića očekuje i sednica po žalbama na prvostepenu presudu Specijalnog suda, kojom je osuđen na devet godina zatvora, zbog navodnog pranja 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Apelacija u ovom slučaju može da potvrdi ili preinači presudu, ali i da je ukine i vrati na novo postupanje Specijalnom sudu. U postupku za trgovinu narkoticima sada će biti doneta pravosnažna odluka.

Šarić je od početka negirao bilo kakvu umešanost u trgovinu kokainom. Tužilaštvo mu na teret stavlja da je u zemlje Zapadne Evrope prošvercovao više od pet tona ove droge. Takođe negira i pranje novca. Tvrdi da je sve što ima stekao na zakonit način.Suđenja Darku Šariću u Specijalnom sudu obeležila su i brojna odlaganja glavnih pretresa, što zbog bolesti učesnika u postupku, što zbog zahteva odbrane za izuzećima veća, tužioca za organizovani kriminal, republičkog tužioca... Pre dve godine Šarić je postao otac po treći put. 

BONUS VIDEO: 

ŠARIĆEVA VILA NA DEDINjU: Marica napušta garažu velelepnog zdanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA SUĐENJU MARJANOVIĆU SVEDOČIO POLICAJAC PUCIĆ:  Zoran mi je delovao zabrinuto