PRODAVAO VELIKU ŠLJUKU I KOPCA: Somborac osuđen u Prekršajnom sudu na 50.000 dinara zbog prepariranih ptica

Lj. P.

17. 12. 2021. u 13:01

PEDESETSEDMOGODIŠNjI muškarac iz Sombora prvostepeno je u Prekršajnom sudu u tom gradu osuđen na novčanu kaznu od 50.000 dinara zato što je 26. januara 2020. godine ispred hale „Mostonga“ javno izlagao na tezgi i nudio na prodaju po jedan primerak prepariranih ptica, velike šljuke i kopca.

ПРОДАВАО ВЕЛИКУ ШЉУКУ И КОПЦА: Сомборац осуђен у Прекршајном суду на 50.000 динара због препарираних птица

Oliver Fojkar

Ove ptice, kako navode u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, spadaju u strogo zaštićene vrste divljih životinja, kao i obični galeb koji je zaštićena vrsta divljih životinja.

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, kao staralac strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta divljih životinja na području Vojvodine, pozdravlja odluku Prekršajnog suda u Somboru i ističe da najveći deo naše faune ptica spada u strogo zaštićene vrste, i da je kažnjivo i strogo zabranjeno ne samo njihovo hvatanje i držanje, već i trgovina njihovim preparatima, derivatima i razvojnim oblicima.

Iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode apeluju na građane da ne hvataju ptice, da ne kupuju žive primerke, ni preparate, ali i da ne zatvaraju oči ako primete da ih neko hvata ili drži u kavezima, već da to prijave inspekciji zaštite životne sredine ili Pokrajinskoim zavodu za zaštitu prirode (sajt:www.pzzp.rs).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere