APELACIONI SUD U BEOGRADU: Povećana kazna vozaču koji je izazvao smrt motocikliste novembra 2020.

J. D. LJ.

26. 11. 2021. u 16:34

APELACIONI sud u Beogradu povećao je za šest meseci kaznu i pravosnažno osudio na pet godina zatvora D.I. jer je pijan 1. novembra 2020. godine na kolovozu Bulevara JNA izazvao saobraćajnu nesreću, zbog koje je motociklista D.L, usled teških telesnih povreda dan kasnije preminuo u bolnici.

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ: Повећана казна возачу који је изазвао смрт мотоциклисте новембра 2020.

Foto: D. Balšić

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda kojom je D.I. bio osuđen na četiri i po godine zatvora zbog krivicnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

NJemu je ovom odlukom takođe povećano trajanje zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije, sa dve na tri godine.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnični postupak, navodi se u odluci Apelacionog suda.

D.I. je osuđen jer je 1. novembra 2020. godine, vozeći sa 1,97 promila alkohola u krvi, bez vozačke dozvole „B“ kategorije, krećući se brzinom od 71,3 kilometra na čas, na mestu gde je bilo dozvoljeno 50 kilometara na čas, prešao u suprotnu kolovoznu traku i čeonim levim delom vozila udario u prednji točak motocikla koji je vozio D.L.

Usled udarca D.L. je desnom stranom tela nabačen na automobil, a zatim je levom i prednjom stranom tela pao na podlogu gde se i motocikl zaustavio.

Od inercije motorno vozilo kojim je upravljao okrivljeni je nastavilo kretanje sletevši sa kolovoza u levu stranu i udarilo u još dva vozila parkirana na trotoaru.

U obrazloženju presude Apelacioni sud je zaključio da se osnovano izjavljenom žalbom tužioca ukazuje da je prvostepeni sud u nedovoljnoj meri cenio otežavajuće okolnosti za D.I, a to je njegova višestruka osuđivanost, prekršajna kažnjavanost, kao i to da je u ovom prekršio više zakonskih odredbi, "što ga čini društveno opasnijim", zbog čega mu je i povećao kaznu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MISLE DA JE TO ZGODNO MESTO ZA SKRIVANJE Carinici zaplenili 60.000 dolara - često pronalaze novac baš tu