JEZIVO PREBIJANJE DECE U LESKOVCU: Počelo suđenje - tužilac zabranio da se iznose detalji

Novosti onlajn

26. 11. 2021. u 08:21

SLUČAJ je veoma delikatan i vodi se u interesu mališana, moramo da budemo pažljivi šta plasiramo u javnost, poručili su advokati i majke i oca po okončanju prvog ročišta nakon objavljivanja snimka koji je potresao Srbiju.

ЈЕЗИВО ПРЕБИЈАЊЕ ДЕЦЕ У ЛЕСКОВЦУ: Почело суђење - тужилац забранио да се износе детаљи

Foto: Printscreen

Zamenik javnog tužioca u Leskovcu naložio je svim stranama u procesu koji je vezan za slučaj nasilja majke nad decom, koji je potresao celu Srbiju, da ne smeju da iznose nikakve detalje sa juče održanog prvog sudskog ročišta u zgradi Osnovnog suda u Leskovcu.

Podsetimo, na snimcima se vidi kako žena najpre viče na decu, a zatim ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to, kako tvrdi otac, samo zato što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna što ne može da zakopča jaknu dečaku, žena takođe vrišti i udara dete.

Kako je kazao advokat oca Andrija Krasić, ovaj slučaj je veoma delikatan i vodi se, pre svega, u interesu dece. Isto su rekli i pravni zastupnici optužene majke.

- Moramo da budemo veoma pažljivi šta plasiramo u javnost, tako i vi novinari, pred kojima je velika odgovornost, pre svega u interesu dece. Nadam se da će pravosudni organi, pre svega zamenica tužioca, kasnije sud, odraditi svoj posao po zakonu - kazao je Krasić.

Foto: Printscreen

Kako je dodao, otac dece je dao izjave i u svojstvu oštećenog i osumnjičenog u ovom slučaju. Na pitanje kako je došlo do toga da video-snimci nasilja nad decom budu uopšte objavljeni, otac je kazao:

- Apsolutno tih saznanja nemam. Jedini koji su imali te snimke su policija i Centar za socijalni rad - rekao je on, nakon čega ga je advokat posavetovao da više ne daje izjave i povukao ga u stranu.

Podsetimo, očev punomoćnik istakao je pre dva dana da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj prijavi, ali i prijavi protiv oca.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela, što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje kako majke, tako i dece - rekao je Krasić.

Foto: Printscreen

Pravni zastupnik majke advokat Dragan Mladenović Gandi tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka:

- Validan dokaz može biti samo validan video-zapis sa video-nadzora koji postoji u objektu, što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video-zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu osoba koja se tereti za krivično delo nasilja u porodici.

On tvrdi da je sporni video-zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Podsetimo, nakon što je 5. novembra uhapšena zbog toga što je tukla svoju decu, protiv Leskovčanke je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Njoj je tada određena i mera zabrane prilaska i kontakta sa suprugom i decom, da bi nakon toga bila ukinuta mera prilaska deci.

Slučaj su Centru za socijalni rad prijavili otac dece i policija.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije