SISTEM PRAĆENJA PUN MANJKAVOSTI: Službenica Ministarstva pravde poriče da je omogućavala osuđenicima da “izvrdaju” nošenje nanogvice

S. J. M.

08. 11. 2021. u 20:31

SLUŽBENICA Ministarstva pravde Suzana Vulić, koja je optužena za zloupotrebu položaja, negirala je u ponedeljak u Višem sudu u Beogradu krivicu.

СИСТЕМ ПРАЋЕЊА ПУН МАЊКАВОСТИ: Службеница Министарства правде пориче да је омогућавала осуђеницима да “изврдају” ношење наногвице

Foto Ž. Knežević

Tereti se da je petorici osuđenika na izdržavanju kazne u kućnim uslovima od marta prošle godine, pa do februara ove, dozvoljavala da kaznu sa nanogvicom izdržavaju bez elektronskog nadzora.

Kako nam kaže njen branilac Branislav Bogdanović, Suzana Vulić se optužncom ne terti za primanje mita, dobijanje poklona, niti za sticanje ikakve imovinske koristi, kako se to u medijim spekulisalo.

- Ona je u sudu objasnila da je taj sistem za praćenje osuđenika bio pun manjkavosti i da je često pokazivao lažne alarme da osuđeni nije u stanu, a jeste. Proveravali su to na terenu i sedeli sa osuđenikom u stanu, a iz Centra za praćenje javljaju da je izašao napolje. Zbog tog sistema dolazilo je do propusta kod svih, ali je ona bila "na zubu" načelnice, jer je bila u opciji za to mesto - kaže nam Bogdanović.

Branilac navodi da je optužena u sudu ispričala da je nad njom načelnica sprovodila mobing i zatrpavala je predmetima, kako bi je sklonila.

- Imala je 750 predmeta u radu. Za dve osobe je priznala da je imala propust, jer nije na vreme napisala izveštaj, ali to nije krivično delo, već prekršaj. Radila je onlajn od kuće i nije imala uvid u bazu podataka. Tad se dešavalo i da joj stigne i 500 lažnih poruka o kretanju osuđenika - kaže Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024