HTELA DA SE UBIJE ZBOG PREVARANTA: Svedočenje žrtve Zvonka Cvetkovića u sudu u Nišu

J. Ć.

13. 10. 2021. u 20:43

HTELA sam da se ubijem zbog svega što mi se desilo, ali su me sprečili. Ovo je za mene velika katastrofa. Ljuta sam, u stvari, na sebe. Predstavio se kao izuzetno moralan i pošten čovek. Kada je policija došla kod mene sa njegovom slikom, rekla sam im da je to Miroslav Milenković, savetnik premijera, jer smo moja porodica i ja verovali da je to on. Tek sam u policiji saznala istinu.

ХТЕЛА ДА СЕ УБИЈЕ ЗБОГ ПРЕВАРАНТА: Сведочење жртве Звонка Цветковића у суду у Нишу

Zvonko Cvetković

Ovo je u sredu, pred Višim sudom u Nišu, izjavila Vesna M. (54), na ponovnom suđenju Zvonku Cvetkoviću (65) iz Kragujevca, optuženom da je iznudom i prevarom 2015. i 2016. nezakonito stekao 30.000 evra i 350.000 dinara predstavljući se kao Miroslav Milenković, navodno savetnik tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Tereti se da je vlasnicu privatne firme N. R. iz Niša pretnjom prinudio da mu preda 30.000 evra, a da je od V. M. iz Ćuprije, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, na prevaru uzeo 350.000 dinara za navodno opremanje kuće u Beogradu.

Vesna je u sudnici identifikovala Zvonka kao osobu koja joj se prilikom prvog susreta 2015. predstavila kao savetnik tadašnjeg premijera i istakla da joj on duguje 460.000 dinara, jer u prethodnu sumu nisu uračunate kamate na kredit koji je zbog njega digla i telefonski računi za broj koji mu je dala. Vesna je Cvetkovića upoznala kada je došao u školu u Ćupriji u kojoj ona radi, a nakon što joj se predstavio kao Milenković, stupila je sa njim u intimnu vezu. Prisustvovala je i poverovala u njegove izmišljene telefonske razgovore koje je on navodno obavljao sa važnim funkcionerima - sa guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković, Nebojšom Stefanovićem, Vladimirom Rebićem... U autu je imao blinkere koje je rekao da je dobio od "Rebića iz MUP", obećavao joj je posao u NBS, a na jednom putovanju ju je i zaprosio.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju