NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Šestoro Srba na optuženičkoj klupi, prekid odmah na početku

Tanjug

30. 08. 2021. u 11:13

U OSNOVNOM sudu u Prištini danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Шесторо Срба на оптуженичкој клупи, прекид одмах на почетку

Foto: Tanjug

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šestoro Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Suđenje je na početku nakratko bilo prekinuto, jer se čekalo da stigne advokat Faruk Korenica, koji brani Nedeljka Spasojevića.

Za učešće u ubistvu za različita krivična dela osim Spasojevića, optuženi su i Marko Rošić, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Na prošlom suđenju početkom jula šestoro optuženih su se izjasnili da nisu krivi po optužbama za koje se terete, dok je Jovanović priznao ilegalno nošenje oružja.

Dragiša Marković i Žarko Jovanović su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, prikrivanjem tragova na mestu zločina.

Protiv svih optuženih na snazi je treća optužnica, pošto su prve dve bile vraćane na dopunu i izmenu.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršilaštvu i manipulaciju dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a