VELJA NEVOLJA OSTAJE IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Belivuku i njegovoj grupi

J.D.Lj.

27. 08. 2021. u 16:00

VIŠI sud u Beogradu doneo je odluku o produženju pritvora za Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostale iz grupe.

ВЕЉА НЕВОЉА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Продужен притвор Беливуку и његовој групи

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, S.S, B.K, N.S, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D i A.S privor je produžen za do 30 dana.

Pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Optužnicom je okrivljenima Veljku Belivuku Marku Miljkoviću, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, S.S, B.K, N.S, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D i A.S  stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

SVEDOČENjA

PREMA detaljima iz optužnice, koja još nije stala na pravnu snagu, Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku, za koja je okrivljeno ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu, odnosno kako je došlo do otmice i silovanja jednog navijača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna