ZA UBISTVO SLOBODANA PO 20 GODINA ZATVORA: U Zaječaru prvostepeno osuđeni momak i devojka

V. Đ.

20. 08. 2021. u 12:52

VIŠI sud u Zaječaru objavio je presudu kojom su Z. T. (44), iz Zaječara, i njegova devojka A. S. (47), iz Zemuna, krivi zbog teškog ubistva Slobodana Zdravkovića (76), koje se desilo krajem februara prošle godine, saznaju “Novosti”. Njima je, nepravosnažno, izrečena kazna od po 20 godina zatvora.

ЗА УБИСТВО СЛОБОДАНА ПО 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: У Зајечару првостепено осуђени момак и девојка

Arhiva Novosti

Muškarac, koji je po svemu sudeći zavisnik od narkotika, sumnjiči se da je zajedno sa devojkom koja je čuvala stražu preskočio ogradu, ušao u kuću i sa više udaraca tupim predmetom prvo onesvestio Slobodana, vezao mu ruke selotejpom i kanapom na leđa, stavio selotejp preko usta, pa ga pretukao nasmrt, nezvanično saznajemo.

Ubica je takođe ukrao laptop i zlatni lanac sa priveskom. Ranije je Zdravković dedi ubice prodao auto i motornu testeru, a ovaj ga je optužio da su one pokvarene. Iako je to bilo pre nekoliko godina, unuk je došao i tražio da mu vrati pare, što je Slobodan odbijao i rekao da ne snosi odgovornost.

Kako nezvanično saznajemo Z. T. je bio u apstinencijalnoj krizi. Policija je pregledala snimak i videla njegov automobil kako prolazi pored kuće penzionera, posle čega je on odmah priznao ubistvo.

U Višem javnom tužilaštvu nam je rečeno da su oni tražili kaznu doživotnog zatvora za Z. T. I A.S. i da će se žaliti na presudu.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)