NE KAJE SE ŠTO JE ZAPALIO ŽENU: U Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje radomiru Blagojeviću zbog ubistva i silovanja

S. J. M.

16. 08. 2021. u 21:54

RADOMIR Blagojević (54), optužen da je u julu prošle godine u Beogradu zapalio i tako usmrtio Zoricu Kalinić (66), a tri nedelje ranije pretukao i silovao R. N. u svojoj kući u selu Radinac kod Smedereva, posle tih zločina nije pokazao osećanje kajanja i krivice. Ovo je veštačenjem strukture njegove ličnosti utvrdila psiholog Nada Janković.

НЕ КАЈЕ СЕ ШТО ЈЕ ЗАПАЛИО ЖЕНУ: У Вишем суду у Београду настављено суђење радомиру Благојевићу због убиства и силовања

Foto: P. Milošević

Ona je u ponedeljak na suđenju Blagojeviću u Višem sudu u Beogradu kazala da je reč o prosečno inteligentnoj osobi, koja nema duševne bolesti, ali ima specifičnu strukturu ličnosti. Tačnije, u njegovom sistemu vrednosti je da kad misli da je nešto protiv njega, onda deluje odbrambeno, kako bi očuvao samopoštovanje.

To je kod njega uhodani stil funkcionisanja, prisutan skoro ceo život, još od mladosti, kada je ubio očuha reagujući na njegovu ekstremnu nepravdu i braneći majku.

- Sad kada je doživeo razočaranje, povređenost i ljutnju, kad ga je Zorica Kalinić ostavila, reagovao je po tom istom obrascu. Nije pokazao osećanje kajanja, već smatra da je reagovao odbrambeno - objasnila je Jankovićeva.

Na pitanje Blagojevićevog branioca kako prihvatanje i pokazivanje krivice nije Blagojevićevo priznanje da je Zoricu polio benzinom i bacio upaljač i reči da je spreman da prihvati i najstrožu kaznu, kao i to što je posle ubistva pokušao da izvrši samoubistvo, pa su ga spasli na VMA ispirajući mu želudac, Jankovićeva je objasnila da je to njegov racionalan pristup situaciji:

- Kad to kaže, ne uočavaju se potrebne emocionalne komponente, da ima patnju zbog toga što je uradio. To su prazne reči. Ne pokazuje nikakve znake autentične patnje ili osećaja krivice.

Blagojević je, kako se tvrdi, započeo vezu sa Zoricom, ali ona se brzo udaljila od njega. On je kritičnog dana ženu sačekao u ulazu u njenu zgradu u Surčinskoj ulici na Novom Beogradu, polio je benzinom i zapalio.

PRESUDA

SUĐENjE Radomiru Blagojeviću nastaviće se u septembru, kada će sudsko veće odlučiti o dokaznim predlozima, između ostalog i o zahtevu odbrane da se sasluša njegova kćerka na okolnosti razjašnjenja njegove ličnosti. Tada će biti i završne reči, a onda i izricanje prvostepene presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja