"NE MOGU DA PODNESEM DA VIDIM OCA U LOKVI KRVI": Jauk ćerke nakon stravičnog ubistva kod Bujanovca (FOTO/VIDEO)

J. STOJKOVIĆ

07. 08. 2021. u 22:00

NEZAPAMĆENI zločin desio se u bujanovačkom selu Lopardince u popodnevnim satima, kada je Srđan S. (46) ubio komšiju Srbu Janjića (65) hicem iz pištolja, a zatim mu bacio bombu na kuću, povredivši mu ćerku Biljanu.

НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСЕМ ДА ВИДИМ ОЦА У ЛОКВИ КРВИ: Јаук ћерке након стравичног убиства код Бујановца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto J. Stojković

Nakon par sati ubica Srđan S. sam se javio u policijsku stanicu u Bujanovcu i predao oružje kojim je počinio zločin.

Ispred porodične kuće Janjića u selu Lopardince okupile su se neposredno nakon zločina brojne komšije, a jauk ćerke Milene koja je iz susednog sela pristigla u roditeljsku kuću čim je čula za zločin, nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim.

- Nisu me pustili zbog uviđaja, ne mogu da podnesem da vidim da mi otac koji mrava ne bi zgazio leži u lokvi krvi. Šta nas je snašlo - priča kroz suze Srbina ćerka Marina, dok grli majku Javorku koja od šoka ne može doći sebi.

ZGRANUT Dragan Manić, Foto J. Stojković

Brojne komšije negoduju zbog strašnog epiloga navodne komšijske svađe, ali su svi jednoglasni da nije bilo problema, već da je najveći problem ubica, koji je i ranije boravio u zatvoru zbog drugih krivičnih dela.

- Ma, sve je to strašno, njegov stric je ubio čoveka, on je često bio u zatvoru, a i deca su mu delinkventi. Strašno je šta je sve moglo da se desi još u selu, svi smo u strahu - pričaju komšije.

Zamenica višeg javnog tužioca u Vranju Snežana Stanković rekla je, za "Novosti", da se ubistvo desilo pucanjem iz vatrenog oružja i potvrdila je da je ubica bacio bombu na kuću.

Dragan Manić iz ovog sela kaže, za naš list, kako nije reč o komšijskoj svađi nego o čoveku preke naravi koji je potezao stalno oružje.

- Kažu da se svađa desila oko nekih lubenica, što je apsolutno nebitno. Bitno je da je reč o čoveku koji ima preku narav i ubio je nedužnog čoveka - kaže Manić.

Ubijeni Srba je sa ćerkom i suprugom živeo nedaleko od kuće ubice Srđana S., koji je stanovao sa suprugom i troje dece. Nije poznato da je ranije dolazilo do sukoba dveju porodica.

Ubici je juče određeno zadržavanje do saslušanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina